Медия без
политическа реклама

"Български пощи" не приемат и данъчни декларации

28 Апр. 2022
Хакерска атака, извършена на 16 април, блокира разплащанията в пощенските клонове, включително и на великденските добавки на пенсионерите.
Нова телевизия
Хакерска атака, извършена на 16 април, блокира разплащанията в пощенските клонове, включително и на великденските добавки на пенсионерите.

Остават 5 дни за подаване на данъчните декларации за доходите от 2021 г., но един от каналите данъкоплатците да подадат формулярите - "Български пощи", се оказа, че не работи. Това се оказа поредната услуга, която пощите не могат да изпълняват заради хакерската атака от 16 април. Две седмици вече не се приемат пратки, не се и дават, ако са свързани с плащане. Единствената информация от правителството е, че се работи по отстраняване на проблемите, като няма гаранция кога системата ще бъде възстановена.

Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията и плащане на задълженията е през Портала за електронни услуги, достъпни с ПИК или КЕП, което може да се направи по всяко време в денонощието през оставащите 5 дни до крайния срок – 3 май, препоръчват данъчните служби.

От НАП припомнят, че данъчни декларации може да бъдат изпращани и чрез частните куриерски фирми. И за тях важи датата на приемането на пратката от фирмата.

Друг вариант е подаването на декларациите и плащането на дължимия данък в офисите на НАП по постоянен адрес в работните дни 29 април и 3 май.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата