facebook
twitter

Култура

Андрю Лойд Уебър стана доброволец за оксфордската ваксина

"Бих направил всичко, за да отворят театрите, а актьорите и певците да се върнат на работа"
816
 снимка: Инстаграм на А. Л. Уебър
Андрю Лойд Уебър

Прочутият композитор Андрю Лойд Уебър стана доброволец в изпитанията на оксфордската ваксина срещу коронаврус. Той се подложи на експерименталната ваксинация в четвъртък, след като преди това обяви намерението си в Туитър.

"Бих направил всичко, за да могат театрите, малки и големи, да отворят отново при безопасни условия, и актьорите и музикантите да се върнат на работа", написа 72-годишният автор на световноизвестните мюзикъли "Исус Христос Суперзвезда", "Котките" и "Фантомът на операта". Сценичните изкуства са сред най-потърпевшите от коронавирусната пандемия сфери в световната икономика. 

Уебър получи овации от многобройни колеги в артистичния сектор и обикновени почитатели, които се изказаха с възхищение за смелостта му.

Ваксината срещу Covid-19, разработвана от Университета в Оксфорд и фармацевтичната компания "Астра Зенека" е сред няколкото в света, които показват окуражаващи засега резултати. 

Междувременно бе съобщено, че театрите на Бродуей в Ню Йорк, които затвориха на 12 март т.г., няма да отварят отново врати преди началото на 2021-ва. В Лондон легендарният Шекспиров театър "Глоуб" е застрашен от перманентно затваряне поради финансовите загуби, натрупани по време на карантината. 

Подобно на много други творци и културни институти, Уебър даде своя принос към развличането на изолираните граждани по цял свят, създавайки нов YouTube канал, в който през април и май сподели записи на своите най-популярни мюзикъли. Те бяха безплатни, но зрителите можеха да правят дарения за Актьорския фонд, който събира пари за пострадали от Covid-19.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Италия премахна от днес карантината за идващи от България

22.09.2020

312
Англия ограничи работното време на ресторантите заради Covid-19

22.09.2020

Обновена

749 1
Марияна Николова призова от Мусала българите на разходки в планините

22.09.2020

Обновена

2185 20

Коментари

Антей

 

Браво на сър Андрю!

 

Благодарение на руснаците - Оксфорд "ковид-център" се задейства.

 

:) 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Къде са сега ваксинните чистофайници да ни обяснят за злоупотреба с неготова ваксина и за биене в гърдите?

Влез или се регистрирай за да коментираш