Quantcast

Медия без
политическа реклама

Всички в ДПС вече издигат Пеевски, а не Доган

Очертава се безалтернативна кандидатура за лидерския пост

21 Ноем. 2023Обновена
Илияна Димитрова
Делян Пеевски няма защо да е недоволен от развитието на събитията през последните месеци.

От ДПС валят новини. "Трудови колективи" от цялата страна издигат Делян Пеевски за лидер. Местните структури са в надпревара кой най-първи ще го предложи. Състезанието много прилича на масовото издигане на Ахмед Доган преди години за председател, а после - за депутат. Явно въпросът кой е номер 1 в ДПС вече публично добива съвсем ясен отговор.

Както е известно, преди две седмици Мустафа Карадайъ подаде оставка от лидерския пост. Националната конференция, която ще избере новия водач на ДПС, ще се проведе през февруари. Пеевски заяви преди няколко дни, че ще се кандидатира.

Настроенията в Благоевград и Кърджали:

И Русе не спи:

Пазарджик също:

"Областният съвет на ДПС Пазарджик на свое заседание, проведено на 20-ти ноември 2023 г., взе решение да номинира г-н Делян Пеевски за председател на ДПС на XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи, която ще се проведе на 24 февруари 2024 г." Това гласи информация от структурата във Велниград.

Добрич, Хасково и Стара Загора са други областни структури, шумно изявили подкрепа за Пеевски до момента. А също Пловдив, Бургас, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Кюстендил. Очевидно лавината ще расте. Енигма е ще се появи ли въобще друг претендент.

"Засега само Делян Пеевски е кандидат за председател", потвърди пред БНР областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад: "Процедурата тепърва започва. На 24 февруари ще се види дали има и други кандидати", уточни той.

 

Още по темата