Медия без
политическа реклама

"Величие" почна да се цепи

5-6 души може да бъдат изключени от партията, защото подкрепили ГЕРБ и ДПС в парламента

22 Юни 2024
Николай Марков и Ивелин Михайлов от "Величие" се оплакаха, че били заплашвани
FB/Партия Величие
Николай Марков и Ивелин Михайлов от "Величие" се оплакаха, че били заплашвани

Парламентарната група на новата партия "Величие" може да постави рекорд по разпад в парламента. Само седмица след като НС заработи, от нея може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това заяви Ивелин Михайлов след откриване на събора ,,Ново начало" край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той, пише "24 часа".

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", добави Михайлов.

В петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата ПГ на партията, а не само 5-6 души. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

В момента "Величие" има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

Михайлов заяви още, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв., като така ще може да работи икономиката. Това е 10 пъти над сегашния бюджет. Михайлов не влезе в подробности как точно ще събере такива приходи.

Михайлов, който не е народен представител, обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите. На въпрос кой го заплашва той отговори: Има две институции в България, които могат да заплашват.

"Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме", закани се Михайлов.

На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. Като противник идеологът на "Величие" вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля. "Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна", заключи Михайлов.

В четвъртък и председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков каза, че бил заплашван с компромати, но не пожела да уточни от кого. Първо каза, че заплахите идвали от три партии, после - от две. Целта била да го накарат да подкрепи кандидата на ГЕРБ Рая Назарян за председател на парламента и евентуално правителство на ГЕРБ и ДПС.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Ивелин Михайлов, Величие

Още по темата