Quantcast

Медия без
политическа реклама

Трима души са тежко ранени при масов бой в столичния "Люлин"

Полицията предотврати разрастването на мелето, в което са участвали над 20 човека

24 Юни 2023Обновена
Илияна Кирилова

Трима души са тежко пострадали след масов бой, който стана около 20.00 ч. в петък в столичния квартал "Люлин" 2. Над 20 човека са участвали в инцидента. Масовият бой е настанал в района на блок 204, предава БНР.

На място пристигнаха много полицейски патрули и екипи на спешна помощ. Екипите на МВР са предотвратили ескалиране на инцидента. 

Тримата души, които са тежко пострадали при масовия бой са настанени в болница. Има и няколко задържани. Полицията все още изяснява причините за инцидента. Това обясни зам.-директорът на СДВР старши комисар Георги Алексиев, който е на мястото на сбиването. "Двама братя от една страна, и друго лице, което също го знаем. Имало е някакъв личностен конфликт  между тях на булеварда. Имало е сбиване, вследствие на което единият е пребит. Той се е качил на автомобил, претърпял е ПТП с другите двама в момента, в който те се качват в техния автомобил. Не става въпроса за някакво, свързан с пътния травматизъм, с хулиганство на пътя или нещо такова. Има задържани - участниците в самото сбиване и в самия инцидент. Има също така и пострадали в болнични заведения. Изясняваме все още ситуацията", твърди полицейският началник.

От Центъра за спешна помощ – София съобщават, че трима пострадали са приети в различни болници. Единият от тях е с премазан от автомобил крак, а другите двама са намушкани с нож. Сигналът постъпва към Центъра за спешна помощ – София в 20.15 часа, предаде БТА.

На място са изпратени три линейки, съобщиха от Центъра. 

По първоначални данни единият мъж е блъснат от автомобил и е в много тежко състояние. Той е приет в противошокова зала в "Пирогов". Пострадал в сбиването е и мъж на 29 г., който е намушкан с нож в главата и е транспортиран във Военномедицинската академия. Третият пострадал – на 30 г., е намушкан с нож в гърба. След инцидента е транспортиран в болница "Св. Анна".

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на единия участник в масовия бой в столичния квартал „Люлин”, предаде Нова тв. Става въпрос за мъжа, блъснал с джипа си двама братя след свада. Тепърва ще се преценява дали да бъде удължена мярката му за неотклонение.

Ключови думи:

бой, Люлин, ранени

Още по темата