Медия без
политическа реклама

Тежковъоръжени полицаи атакуват адреси в Сливенско

Има задържани за изборна търговия и наркотици, твърдят от МВР

17 Март 2023
БНТ

Специализирана акция срещу битовата престъпност и купуването на гласове върви от полунощ в Сливенска област, предава БНТ. В операцията участват много тежковъоръжени полицаи

Проверяват се и се претърсват адреси в Сливен и в Нова Загора. До момента са арестувани 7 души. На адрес в Сливен са открити списъци и 11 000 лева.

В акцията участват допълнително сили на жандармерията, служители на Агенция "Митници", Комисията за защита на потребителите, Държавното горско стопанство. На входа на кв. "Надежда" и на кв."Шести" в Нова Загора са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Сред задържаните, двама са за търговия с вот, двама за притежание на наркотици и един е обявен за издирване, посочи комисар Кикьов. Установени са двама неправоспособни водачи, на които са съставени актове.

В Нова Загора при проверка на мъж са намерени 22 дози метамфетамин. В момента се извършват проверки на други два адреса за притежание на наркотици. Предстои проверка на още две места.

В населено място в областта са установени 350 кг безакцизен тютюн. "Операцията продължава",каза още началникът на "Охранителна полиция".

Акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда и в Пернишко, съобщиха от ОД на МВР. В операцията са включени сили на "Криминална", "Икономическа" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени баха и 10 временни контролно-пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Операция на полицията имаше и в Хасковско.

Ключови думи:

Сливен, полицаи

Още по темата