Медия без
политическа реклама

Съдът освободи обвинения за побой на жена си прокурор

Биляна Михайлова обясни, че синините ѝ са след падане по стълбите

14 Окт. 2023Обновена
Биляна Михайлова отрича синината под окото ѝ да е в следствие от нанесен удар, като е категорична, че е заради падане от стълбите.
Нова телевизия
Биляна Михайлова отрича синината под окото ѝ да е в следствие от нанесен удар, като е категорична, че е заради падане от стълбите.

Софийският градски съд освободи прокурора от Перник Бисер Михайлов поради липса на доказателства за това, че е пребил съпругата си. По време на съдебното заседание той заяви, че никога през живота си не е удрял жена си.

"Когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза от нея - каза Михайлов пред съда и изтъкна, че работи от 28 години в прокуратурата. - Никога не съм бил опасен. Никога не е имало тежки скандали, драматични, между нас. Жена ми е в тежко емоционално състояние заради сина ни. Никога не съм я удрял! Това е смехотворно обвинение".

Според защитата на Михайлов, жена му не е жертва. Не е била удряна или умишлено бутана. Не е губила съзнание. Неволно бил подаден грешен сигнал от дъщеря им, която е на 15 години.

Пред съда бе представена и писмена декларация от Биляна Михайлова, която ден след инцидента заяви, че не е била удряна от мъжа си.

Съдия Даниела Талева (избрана, но все още неназначена за специален прокурор, който да разследва главния прокурор) реши, че не може да бъде изведено обосновано предположение, че Бисер Михайлов е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. И посочи, че съпругата Биляна Михайлова е разпитана непосредствено след семейния скандал. "Свидетелката изрично посочва, че тя е реагирала по-агресивно и е нападнала съпруга си. Вероятно е скъсала фланелката му и го е надрала, няма ясен спомен, вероятно е паднала и си е ударила главата", цитира показанията съдът и отбеляза, че подалата сигнал дъщеря не е била пряк свидетел на сблъсъка между родителите си.

Единствено в края на втория ѝ разпит дъщерята е разказала, че в болницата нейната майка ѝ е разказала, че нищо не си спомня и Бисер Михайлов я е блъснал. Според съда това са взаимоизключващи се твърдения.

Полицаите, които са се отзовали, заявили, че е бил подаден сигнал, че майката е пребита и всичко е в кръв. Органите на реда обаче не намират следи от кръв в дома на прокурора. Биляна Михайлова е заявила, че тя е хвърлила предмет, който е счупил стъклената маса в хола.

По думите на съдията единственото, което сочи, че Биляна Михайлова е губила съзнание, е нейната анамнеза и медицински документи, които съдът намира за ненадеждни.

Самата Михайлова още тази сутрин отрече да е била бита от мъжа си, като в интервю пред "Нова телевизия" заяви, че не е жертва на домашно насилие, а е паднала по стълбите.

Бисер Михайлов, чийто син Васил придоби печална слава през последните години заради побои и закани, бе задържан за 72 часа по обвинение за побой над съпругата си и обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Съпругата обаче твърди, че той не ѝ е посягал, а синината под окото ѝ била в резултат от въпросното падане по стълбите. "Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство... Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата... Мъжът ми не мие посягал и не ме е удрял", коментира Биляна Михайлова. Тя отрече да е свидетелствала срещу съпруга си или да я е страх от него.

"Не смятам, че съпругът ми е опасен, за да живеем под един покрив. Мисля, че станалото между нас може да се поправи. Да го разрешим ние между нас, не пред медиите и държавата", допълни Михайлова.

Определеното на градския съд не е окончателно и прокуратурата може да го протестира. Ако го стори, Софийският апелативен съд ще разгледа делото на 19 октомври. 

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан от МВР за побой на съпругата си, съобщи Нова тв. От държавното обвинение потвърдиха пред "Сега" за ареста. Жената е в болница, като от лечебното заведение са казали на БНТ, че е с мозъчно сътресение.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата