Медия без
политическа реклама

Прокурорът - баща на бияча от Перник, е задържан за побой над жена си

Съпругата на Бисер Михайлов не съдейства на разследващите и твърди, че това е битов конфликт

13 Окт. 2023Обновена
Илияна Димитрова

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан от МВР за побой на съпругата си, съобщи Нова тв. От държавното обвинение потвърдиха пред "Сега" за ареста. Жената е в болница, като от лечебното заведение са казали на БНТ, че е с мозъчно сътресение. Образувано е разследване за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършен е оглед на местопроизшествието, пострадалата е освидетелствана, разпитани са свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова и заместникът ѝ Христо Кръстев по-късно през деня разказаха подробности за случая. Стана ясно, че Михайлов вече е обвиняем по делото и задържан за 72 часа, като предстои от съда да бъде поискано постоянното му задържане.

Михайлов беше зам.-окръжен прокурор на Перник, но в момента е редови прокурор. Ако съдът определи Михайлов да остане в ареста, тогава той ще се счита за автоматично отстранен от длъжност. Ако бъде пуснат с по-лека мярка, и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов ще трябва да поиска временното му отстраняване от длъжност.

Той е баща на печално известния Васил Михайлов, който има няколко дело за побой и закани. През август младежът беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.

Бисер Михайлов беше арестуван и през 2010 г. за изнудване и лихварство. Вината му обаче не беше доказана и до днес той е прокурор, като до скандала със сина му беше и зам.-окръжен прокурор, но после подаде оставка от ръководната длъжност.

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов, съобщи Нова тв.

От брифинга на прокурорите се разбра, че сигналът за инцидента в дома на Михайлови е подаден от дъщеря им на телефон 112, след като намира майка си да лежи на пода. Прокуратурата има данни, че между съпрузите и възникнал конфликт - първо вербален, но после прераснал във физически. По думите на прокурор Кирилова сега разследващите ще търсят отговори и дали става дума за системно насилие - физическо, психическо, икономическо.

Оказва се също, че пострадалата не съдейства на прокуратурата. Според нея това са си семейни отношения и битов скандал. В случая за прокуратурата няма значение дали Михайлова иска или не да се води дело, тъй като средната телесна повреда е престъпление от общ характер и се преследва от прокуратурата при всяко положение. Магистратите обаче признаха, че липсата на съдействие ще ги затрудни и изразиха надежда, че Михайлова има нужда от време, за да започне да съдейства предвид физическото ѝ състояние. Засега показания ѝ са, че няма спомен какво се е случило и че ѝ се губят моменти.

Прокурорът Михайлов пък има драскотини по тялото, за които предстои да се установява дали са причинени от нападение или при отбрана.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата