Медия без
политическа реклама

Служители на “Озеленяване” изпочупили Македонския клуб в Благоевград

Ще ги накажа така, както Скопие ще накаже митничарите от ГКПП "Деве баир", заяви кметът Илко Стоянов

08 Февр. 2023Обновена

Двамата служители на Общинско предприятие “Озеленяване” към община Благоевград и техните съпруги, които бяха задържани за нападението срещу Македонския клуб в Благоевград, "ще бъдат наказани с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Р Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи", заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов.  

Кметът коментира, че съдът е компетентният орган, който може да се произнесе по наказателната част на деянието, а той като работодател на двамата служители, може да се произнесе единствено по Кодекса на труда.

В момента, в който бъдат уволнени служителите в Северна Македония, причинили тормоз над българските граждани, аз незабавно ще уволня служителите на ОП “Озеленяване” към Община Благоевград", заяви Стоянов.

Македонските гранични полицаи и митничари, които държаха часове наред десетки българи, тръгнали да се поклонят на гроба на Гоце в Скопие, получиха похвала от държавното ръководство в Скопие. 

Македонският клуб в Благоевград беше открит на 30 октомври миналата година по частна инициатива

Витрините на клуба бяха изпочупени часове след честванията на годишнината от раждането на Гоце Делчев на 4 февруари. "В края на краищата провокацията, която се целеше, беше постигната с помощта на политиците от Северна Македония. В помещението няма никакъв живот и бяхме забравили, че съществува. След вчерашните събития последва реакция", заяви тогава кметът на Благоевград Илко Стоянов, след като през деня българи не бяха допуснати в Северна Македония. 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?