Медия без
политическа реклама

Асен Василев: Ако не се справя с бюджета, директно си отивам

"Промяната" събра актива в Благоевград

19 Ноем. 2023
БНТ

Националният партиен съвет на “Продължаваме промяната” се събра в Благоевград за среща с новоизбраните кметове и общински съветници. Министър-председателят Николай Денков, лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев, депутатите Д.Лорер, К.Константинова, Лена Бориславова, столичният кмет  Васил Терзиев се събраха по обяд в зала "Пейо Яворов”. Домакинът на срещата - кметът на Благоевград Методи Байкушев, приветства съпартийците си.

“Бяхме заложили капиталова програма от 12 млрд, тя ще бъде намалена на 10 млрд. лв. - за момента сме се разбрали корекциите в бюджета да бъдат само там”, заяви финансовият министър Асен Василев. “Ако се наложи нещо между първо и второ четене, ще бъде коригирано, очакванията са за минимални корекции”, допълни той след разговорите с партньорите от “некоалицията”.

2.4 млрд, които сложихме от новата вноска за газа отпаднаха от общата рамка на бюджета, напомни Василев и допълни, че няма проблем в искането на ГЕРБ проектите на общините да бъдат записани директно в бюджета. Василев все пак изрази съмнение, че тези проекти ще бъдат готови до приемането на бюджета. Пълното падане на дерогацията за руския петрол от 1 март 2024 г. не би следвало да се отрази на българския пазар, допълни Василев в Благоевград.

"Ако нямаме салдо 3% тази година и не постигнем салдо 3% догодина, това означава една основните заявки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо ако се случи - аз директно си отивам, но аз лично не вярвам, че ще се случи. Работи много усилено, за да не се случи“, каза Василев в предаването "120 минути" по bTV. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата