Медия без
политическа реклама

Бивш национал пое закъсалия "Пирин" на минус 900 000 лв.

Имиджът на клуба бе смъртно ранен, заяви Петър Занев след назначението си от общината

24 Ноем. 2023
Петър Занев има вече управленски опит в "Пирин", но сега мисията му ще е да спаси клуба, не само от изпадане, но и от финансов колапс.
БГНЕС
Петър Занев има вече управленски опит в "Пирин", но сега мисията му ще е да спаси клуба, не само от изпадане, но и от финансов колапс.

Бившият национал Петър Занев бе назначен за временно изпълняващ длъжността управител на първодивизионния "Пирин". Името му бе предложено от кмета на Благоевград Методи Байкушев по време на извънредна сесия на общинския съвет. Кандидатурата на Занев получи 33 гласа "за", четирима бяха против, а един се въздържа. Така той замени досегашния управител Атанас Дафинов, който подаде оставка преди две седмици.

Занев има богат опит като футболист на "Пирин", където започна кариерата си (2003-2005) и я завърши (2021-2022), а след това за известно време бе спортен директор. Сега обаче 38-годишният бивш защитник ще има много трудна задача, тъй като клубът е в тежко финансово състояние. Преди да бъде избран, Петър Занев обяви, че дефицитът в бюджета на клуба е около 900 000 лева.

"Пред последните девет месеца имиджът на "Пирин" бе смъртно ранен", заяви Занев пред общинските съветници. Той планира да вложи много усилия за стабилизирането на клуба, да редуцира излишните разходи и оптимизира бюджета, да въведе строга финансова дисциплина, да работи при пълна прозрачност и да търси нов генерален спонсор и собственик.

Друга основна задача ще е интегрирането в първия отбор на млади таланти, като тяхната евентуална продажба да подпомогне финансовата стабилност на клуба. Занев сподели, че сред намеренията му е стартиране на програма за възпитаване на ценности на децата в ранна възраст.

Тепърва ще се сформира нов ръководен екип, но е сигурно, че в него ще влезе друг популярен бивш играч на "Пирин" и екснационал - Петър Михтарски.

"Адмирирам мъжеството на Петър Занев да поеме временно управлението, защото спасяването на клуба не е сигурно", коментира новият кмет на Благоевград Методи Байкушев. Той вече съдейства в началото на седмицата по сметката на "Пирин" да бъдат преведени 7000 лв., за да може да се осигури провеждането на следващите мачове. Тези средства са част от субсидията за детско-юношеската школа.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата