Quantcast

Медия без
политическа реклама

Продължава издирването на извършителите на въоръжения грабеж в Благоевград

Край Мало Бучино откриха изоставена опожарена кола, с която вероятно те са избягали

03 Дек. 2023Обновена
Скрийншот Би Ти Ви видео
Полицията отцепи района на местопрестъплението.

Продължава издирването на трите лица, които извършиха въоръжен грабеж от инкасо в центъра на Благоевград рано сутринта в събота. Полицията откри изоставен опожарен автомобил край пътя близо до Мало Бучино. Най-вероятно с него са избягали извършителите. 

Колата е открита на пътя, който свързва селото със Суходол. Автомобилът е опожарен до неунаваеост. Дали са оставени доказателства и отпечатъци ще стане ясно след анализ на огледа на криминалистите. В района имаше засилено полицейско присъствие с часове.

Ако се окаже, че това е колата от обира в Благоевград, то това ще означава, че извършителите са се отдалечили на около 90 километра от мястото на грабежа, разкава Нова тв.

Окръжната прокуратура Благоевград съобщи, че в неделя няма да бъде даден брифинг по темата, тъй като все още се работи по случая. Полицията също запази мълчание с обяснения а спецификите на разследването и множеството разпити, които се извършвали.

Грабежът беше извършен в 6.30 ч. сутринта в събота. При него имаше стрелба, при която бе тежко ранен един от двамата охранители на автомобила, недалеч от банка, където има и трезор. По-късно през деня простреляният служител на охранителна фирма бе транспортиран към ВМА в столицата. Първоначално 52-годишният мъж беше настанен в отделението по хирургия и опериран по спешност в областната болница в Благоевград. Травмата от куршума, заседнал в долната част на коремната кухина, се е оказала по-сериозна и болничното ръководство е взело решение той да бъде преместен във ВМА. 

От пресцентъра на охранителната фирма заявиха за БНТ в неделя, че очакват потвърждение от лекарите за състоянието на техния колега, но засега запазват мълчание по случая, заради разследването. 

Нападението бе извършено на площад "Македония". Все още не е ясно каква сума е открадната, като БНТ съобщава за три задигнати чувала, а според НТВ торбата е била една. Според "24 часа" задигнатите пари са над 150 000 лв.

От прокуратурата в Благоевград разпространиха съобщение, че се води разследване за извършено престъпление според Наказателния кодекс- въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери.   

Още по темата