Медия без
политическа реклама

Кандидат на ПП-ДБ оспори изборите за общинари в Благоевград

02 Ноем. 2023

Решението за избор на общински съветници в Благоевград е оспорено изцяло пред Административния съд в областния център, съобщиха от съда. 

Административният съд е образувал дело по постъпила жалба от кандидата за общински съветник от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Антония Сивикова срещу решението на Общинската избирателна комисия в Благоевград за обявяване на резултатите от гласуването на произведените местни избори на 29 октомври (№ 276 от 31.10.2023). Иска се отмяна на обжалваното решение изцяло като неправилно и да се обяви за недействителен произведеният избор за общински съветници в община Благоевград, съобщават още от съда. 

В жалбата са посочени доводи за извършена неправилна преценка на действителните и недействителните гласове, както и неправилно и незаконосъобразно отчитане на преференциалния вот на жалбоподателя. Твърди се, че над 75 процента от обработените протоколи на секционните избирателни комисии, на които се е позовала ОИК за да обяви изборния резултат, са сгрешени, съобщава от Административен съд – Благоевград.

С решение на ОИК – Благоевград от 31 октомври бяха обявени резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници на 29 октомври. Мандатите в Общински съвет – Благоевград са 41 и те бяха разпраделени между рекордните 16 партии и коалиции

Ключови думи:

избори, Благоевград, съд

Още по темата