Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов е под карантина заради коронавирус

Часове по-рано лидерът на ИТН пак благодари на избирателите чрез Фейсбук

10 Апр. 2021Обновена
ТВ 7/8

Слави Трифонов е с коронавирус. Това се казва в съобщение до медиите на зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Днес тестът на шоумена е излязъл положителен, след като преди дни стана ясно, че той има симптоми на COVID-19 и се е изолирал в дома си. „Уважаеми колеги, както знаете господин Трифонов имаше симтоми на covid и днес тестът му излезе положителен. Господин Трифонов е добре, под карантина и спазва всички изисквания и правила на Националния оперативен щаб“, съобщава Йорданов. Преди шест дни Трифонов сам написа в профила си, че има симптоми на коронавирус, че си прави изследвания и се е самоизолирал.

Телевизия 7/8 застъпва позицията на Атанас Мангъров и доц.Андрей Чорбанов, че не са нужни специални мерки срещу COVID-19. Мангъров беше кандидат-депутат на АБВ, но не влезе в парламента. Колегата му Чорбанов е депутат от ИТН. 

Часове преди съобщението на Тошко Йоданов, самият лидер Слави Трифонов публикува във Фейсбук трети пост след изборите и втори с благодарност към избирателите. Той обещава да бъде напълно откровен, но вместо откровение просто пак  благодари.

Искам да избегна всички клишета и затова ще бъда напълно откровен. От името на моите колеги и от мое име искрено...

Posted by Слави Т. Трифонов on Saturday, April 10, 2021

Същото направи и в понеделника след изборите. Тогава съобщи, че има симптоми на ковид зараза и затова се изолирал. Нова информация заразен или не е , ИТН не предоставя. В сряда премиерът Борисов го провокира да разкрие какво ще прави и "щедро" му предложи десетина дежурни депутати, които да помагат на ИТН за мнозинство. Тогава Трифонов пак през  "Фейсбук" му отвърна, че има процедура в Конституцията и ще се придържа към нея.

Адвoкaт Румeн Чoлaкoв, възпитаник на Кеймбридж и член на Милениум клуб България, oтрече версията, че ще става премиер от партия ”Има такъв народ”. "Във връзкa c рaзлични мeдийни cпeкулaции иcкaм дa зaявя, чe нe cъм вoдил aбcoлютнo никaкви рaзгoвoри зa кaквитo и дa e пoлитичecки пocтoвe c кoгoтo и дa e билo. Блaгoдaря и cъм пoлacкaн oт внимaниeтo и пoдкрeпaтa - мoжe би нaй-нaкрaя e дoшъл дeнят зa нoв тип упрaвлeниe и хoрa, нo в мoмeнтa cъм cъcрeдoтoчeн eдинcтвeнo върху aдвoкaтcкaтa cи кaриeрa и прaктикa".

Във връзка с различни медийни спекулации искам да заявя, че не съм водил абсолютно никакви разговори за каквито и да е...

Posted by Rumen Cholakov on Friday, April 9, 2021

Отвчера има медийни спекулации, че президентът ще свика новото Народно събрание на 15 април. Засега няма официален отговор от президентството. На 12 април ЦИК ще даде последната си пресконференция, после трябва да бъде публикувани имената на новите депутати в "Държавен вестник".

Пълен списък на избраните депутати | СЕГА (segabg.com)

Ключови думи:

Слави Трифонов, Фейсбук, доверие

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ЦИК обяви крайните резултати от изборите

11 Юни 2024

С 1,5 г. закъснение МС уреди отпуска за баби и дядовци

12 Юни 2024

Ясни са 17-те български евродепутати

12 Юни 2024

Мощна градушка удари Казанлъшко и Ботевградско

13 Юни 2024

САЩ предупредиха, че ще дават по-бавно визи на българи

10 Юни 2024