Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шеф в "Александровска" е изпълнявал 5 длъжности едновременно

Д-р Буланов е имал един трудов и един граждански договор с болницата

26 Юни 2021
БГНЕС
На фокус: д-р Димитър Буланов

Председателят на съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска" проф. д-р Димитър Буланов е заемал едновременно пет длъжности, съобщава "Капитал", като се позовава на протокол от Търговския регистър.

Според документа Буланов е бил едновременно независим член и председател на борда на УМБАЛ "Александровска", за което е получавал възнаграждение, консултант на болницата по граждански договор и служител на същата болница на трудов договор, но в неплатен отпуск. В допълнение професорът е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет и преподавател в този факултет, а "Александровска" е университетската болница към него.

Новината потвърди днес и служебният заместник-министъра на здравеопазването д-р Димитър Петров. „Излезе, че проф. Буланов има правоотношения с болницата. Има два договора - един трудов и един граждански. Това е проблем, защото той, като независим член, няма право да има трудови взаимоотношения с лечебното заведение. Договорът е нарушен по две точки”, обясни той, цитиран от Нова тв.

Преди дни Софийският градски съд за пореден път спря вписването на смяната на борда на Александровска болница по искане на д-р Буланов, който обжалва освобождаването си поради несъвместимост.

Софийски градски съд спря изпълнението на вписването в Търговския регистър на новото ръководство на болница "Александровска" заради подадена жалба от един от отстранените - Димитър Буланов.

 

Още по темата