Медия без
политическа реклама

Родителите на изчезналото момиче от Дупница обявиха награда от 50 000 лв.

Парите са за този, който я намери и доведе у дома, заявиха майката и бащата на Ивана Георгиева

28 Март 2024
Георги Георгиев и Мария Георгиева - родителите на изчезналата преди повече от месец Ивана от Дупница, призоваха днес за помощ пред БНТ.
БНТ стопкадър
Георги Георгиев и Мария Георгиева - родителите на изчезналата преди повече от месец Ивана от Дупница, призоваха днес за помощ пред БНТ.

Парична награда в размер на 50 000 лв. обявиха родителите на изчезналата Ивана Георгиева от Дупница за човека, който я намери. 17-годишното момиче е в неизвестност повече от месец, откакто изчезна на 22 февруари.

"Чувстваме се отчаяни. Вече 36 дни не знаем детето къде се намира. Затова решихме да обявим награда в размер на 50 000 лв. за този, който посочи и ни доведе детето живо и здраво. Надяваме се всичко да завърши щастливо. Надеждата ни крепи все още, че е жива", каза пред БНТ майката на Мария Георгиева.

Тя се обърна в ефира на националната телевизия към дъщеря си с думите: "Ако ни гледа, да знае, че я обичаме и че вярваме, че ще се върне в най-скоро време."

Последната информация, която родителите на изчезналото момиче са получили от МВР, е, че "следите ѝ се губят на 22 февруари около 18:00 часа вечерта".

Майката и бащата продължават да са на мнение, че възможна причина за изчезването на дъщеря им е тормоз от съученици, заради който тя може да е избягала. Според родителите от училището ѝ не проявяват никаква ангажираност към издирването на Ивана.

"Първите дни класната звънеше. След това, като минаха два-три дни, никой не е звънял. Нито от ръководството на училището, нито съученици - никой не се интересува. Това е живо човешко същество. Не знам какво е това училище, какви са тези мерки", сподели Мария Георгиева.

От Държавната агенция за закрила на детето също не са се свързали със семейството, за да ги уведомят какви са резултатите от извършената проверка в училището.

"Ако не се свържат скоро, ще отидем до районното управление. Предполагам, че началникът на полицията ще ни даде някаква информация, ако е завършила тази проверка - каза майката. - Но сега просто се надяваме... Ако някой я укрива или ако има информация, ако ни гледат, нека се върне! Всичко ще мине благоприятно за всички. Човекът, който я доведе, ще получи наградата от 50 000 лв.

Още по темата