Медия без
политическа реклама

Радев: Импийчмънтът ще доведе до окончателен крах на властта

06 Февр. 2020
Президентът присъства на отчета на началника на отбраната Андрей Боцев
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Президентът присъства на отчета на началника на отбраната Андрей Боцев

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението. Това заяви президентът Румен Радев днес, предаде  БГНЕС.

Преди дни държавният глава свали доверие от правителството, а днес на въпрос как ще работи с премиера и кабинета за в бъдеще, Радев каза, че въпросът не е какво ще прави той. „Въпросът е какво ще правим всички ние българите, ще си върнем ли закона, ще си върнем ли държавата, ще си върнем ли справедливостта, ще си върнем ли роднините зад граница”, каза президентът. Радев обясни, че не знае на кой премиер да вярва, тъй като Борисов постоянно си сменя твърденията. Той подчерта, че не е против влизането на България в Еврозоната, още повече, че страната е длъжна да го стори според Лисабонския договор. 

На  4 февруари в обръщение към народа президентът Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството. Час по-късно премиерът Бойко Борисов му отговори, че няма пресечна точка с него и нищо не губи от този акт. На следващия ден Борисов заяви, че не е в никаква война с президента.

Очаквайте подробности

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата