Медия без
политическа реклама

Пускат без обвинения и мерки тримата арестувани гранични полицаи

27 Ноем. 2022
Снимка: Архив

Тримата гранични полицаи, задържани в петък вечерта край Малко Търново, са освободени, съобщава Нова тв.  По предварителни данни, те са пуснати без обвинения и мерки за неотклонение, защото не са били събрани достатъчно доказателства.

Още трима гранични полицаи са били арестувани снощи в района на Малко Търново, съобщи NOVA. Те са били задържани след разработка на дирекция „Вътрешна сигурност”. Задържането им е станало веднага след края на дежурството им.

И тримата са служители на граничния полицейски участък в Малко Търново, като единият е началник на група. Те са били следени дълго време от отдел “Вътрешна сигурност” на МВР.

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за подкуп задържания вчера висш служител на "Гранична полиция" и го задържа за 72 часа, съобщи държавното обвинение.

До ареста им се стига след като в петък при задържане на група мигранти, преминали незаконно турско-българската граница, са били отнети лични вещи - телефони и пари. Арестувани са веднага след края на работния ден. Тогава бе обявено, че причина за арестите е „нерегламентирана дейност по време на дежурство”.

Имало е обиски в домовете и на тримата гранични полицаи. 

Приключи проверката за двамата полицаи, които загинаха в Бургас в опит да спрат автобус с мигранти.  Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви в Бургас, цитиран от Би Ти Ви, че има извършени нарушения от 16 служители на МВР.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата