Медия без
политическа реклама

Представянето на програмата на ГЕРБ мина с хвалби и дебелашки шеги

14 Септ. 2022
 Бойко Борисов
БГНЕС
Бойко Борисов

Дебелашките шеги и самохвалството не бяха спестени на представянето на предизборната програма на ГЕРБ днес. Събитието протече в рамките на два часа и половина по обед, като самата програма бе озаглавена "България след кризите - план за възстановяване". Пред голям екран в зала водещи лица на партията представяха точки по сектори. Лидерът Бойко Борисов говори в началото и края. Имено той, разбира се, разнообрази форума с традиционните си лакърдии.

Така например разказа, че Европейските игри в Баку през 2015 г. били проведени в период на санкции срещу Азербайджан. Нито един европейски лидер не отишъл на откриването, направил го единствено Борисов - защото газовата диверсификация му била важна. Преди това обаче телефонирал на Жан-Клод Юнкер за мнение, тоест да поиска позволение. На председателя на Еврокомисията не му харесвала много идеята, затова казал: "Не те чувам, Бойко, не те чувам...". "Не ме чуваш, не ме чуваш, ама аз отивам, отивам...", отвърнал Борисов. Всичко това бе разказано в контекст на геополитиката и способността на Борисов да се справя в трудни ситуации - по-хитър излязъл от цял един Юнкер. Единствено не стана ясно на какъв език са общували двамата, понеже е известно, че българинът не знае чужди езици.

А Костадин Ангелов бе посъветван да си направи програма за отслабване и да смъкне няколко килограма. Борисов щял да сложи кантар и да следи, докато бившият здравен министър не придобие фигурата на Красимир Вълчев. Хрумката беше по повод изложение на Ангелов, в което той акцентира върху здравословното хранене на българина.

Залата разбра още, че слайдовете при представянето на програмата ги сменя Владислав Горанов, понеже Борисов му наредил. На финала бившият премиер нарече пътищата из държавата "строшени" - явно някой ще да ги е строшил, след като той ги направи така прекрасни. Вдъхновен от умотворенията си, Борисов даде и съвет на съпартийците: да съдят всеки, който ги нарече "мафия" или "престъпна група" - нямало основания за подобни твърдения.

С една дума - циркът напира да се завърне.

Още по темата