Медия без
политическа реклама

Правителството обмисля Великденски помощи за пенсионерите

Мярката за запазване на заетостта "60/40" за фирмите продължава до юни

30 Март 2022Обновена
БГНЕС
Кирил Петков

Държавата ще подпомогне най-нуждаещите се за Великден. Това обяви премиерът Кирил Петков в началото на  редовното правителствено заседание.

Премиерът днес е възложил на финансовия министър Асен Василев и на министъра по социалната политика Георги Гьоков да изработят пакет "Великденска подкрепа" и това трябва да стане до следващата седмица. "Важно е да подкрепим най-нуждаещите се да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна", каза Петков.

След заседанието говорителят на кабинета Лена Бориславова обяви, че не този етап се обмисля Великденската помощ да бъде само за пенсионери. "Правителството има много извънредни разходи, бюджетът е натоварен, така че трябва да сме и наясно с ресурсите, с които разполагаме и как най-справедливо да ги разпределим сред тези категории, които се нуждаят“", обясни Бориславова. Засега не е ясно каква сума може да е Великденският бонус и колко пенсионери може да го получат.

Днес на заседание на Министерския съвет е взето решение за удължаване на програмата за запазване на заетостта "60/40" до края на юни. "Въпреки че противоепидемичните мерки приключват на 1 април, помощта продължава", посочи премиерът.

Петков съобщи още, че рестартира дейността на Националния съвет по антикорупция. "Заедно с МВР и Министерството на правосъдието ще трябва да засилим нашите политики срещу корупцията, която е най-големият крадец на стандарта на живот в България", коментира той, 

Още по темата