Quantcast

Медия без
политическа реклама

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков иска свобода

Съдът отказа да промени домашния арест на Кристиан Николов

10 Ноем. 2021
БГНЕС
Кристиан Николов

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, поиска от съда да измени мярката му за неотклонение от "домашен арест" в по-лека. Магистратите обаче отхвърлиха искането му, съобщи пресцентърът на Софийския градски съд.

Преди близо месец Апелативният съд в София освободи Николов от ареста с електронна гривна за проследяване. "Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен, но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла и мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес", прие съдът. Подсъдимият има и наложена забрана за напускане на страната.

На предишното съдебно заседание Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Защитниците му заявиха, че той работи в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност. Адвокатите изтъкнаха още, че няма опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Преди това медицински анализ показа, че Кристиан Николов е бил под въздействието на три вида наркотици в деня на тежката катастрофа преди година, която отне живота на Милен Цветков. Заключението на експертите тотално оборва тезата на защитата, че подсъдимият не е употребявал наркотици и че е възможно те да са попаднали в кръвта му случайно.

Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди изцяло определението на Софийския градски съд, с което мярката за неотклонение на Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, се изменя в по-леката "домашен арест".

 

Още по темата