Медия без
политическа реклама

Планински спасители издирват изчезнал опитен турист в Пирин

28 Дек. 2022
БГНЕС

Продължава издирването на 69-годишния турист, който изчезна в планината. Той е в неизвестност от понеделник, когато е тръгнал на разходка. По първоначална информация мъжът се е насочил към връх Вихрен. 

Планинските спасители в Банско реагират на сигнал, подаден във вторник от негови роднини. Установено е, че автомобилът на мъжа е оставен на паркинга в местността "Шилигарника", след което следите се губят. 

Тази сутрин петима души от ПСС - Банско тръгнаха на издирвателна акция към върха. Районът ще бъде претърсен по три маршрута. "Сведенията за него са, че е много добре подготвен и много добре екипиран, но какво се е случило с него, дано да разберем до довечера. Локализирано е мястото. Някъде към връх Вихрен се е обадил завчера към 5 и 10 часа, и е казал че е на 10-ина минути под връх Вихрен, така че момчетата ще проверят този район. Периметърът е доста голям. Има надежда, след като е добре екипиран и много добре подготвен, нещата да се развият благоприятно", заяви пред БНТ Методи Баненски, дежурен в ПСС - Банско.

От Планинската спасителна служба призовават туристите да не тръгват сами на поход, или ако го направят - да информират близките си за точния маршрут, по който смятат да поемат.

Още по темата