Медия без
политическа реклама

Основният обвиняем от митническата ОПГ още се издирва

Никола Николов-Паскал, който се сочи за наследник на Самоковеца и Доктора, е само задочно обвинен

05 Апр. 2024
Арестуваната директорка на митниците Петя Банкова
EPA/БГНЕС архив
Арестуваната директорка на митниците Петя Банкова

Основният обвиняем за митническата организирана престъпна група Никола Николов, известен и като Паскал, изненадващо се оказа, че изобщо не е арестуван, а все още се издирва. Във вчерашното съобщение на прокуратурата той беше нареден сред обвинените, без да се посочва, че не е задържан.

Соченият за контрабандист Никола Николов - Паскал се издирва, обяви в петък Нова тв. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Заедно с него подведени под отговорност са и още трима, сред които шефката на Агенция „Митници” Петя Банкова. Другите трима са в ареста със 72-часово прокурорско задържане, като вероятно в събота ще им се иска постоянна мярка "задържане под стража" от прокуратурата.

Паскал не е бил открит на адресите му по време на акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Затова е обявен за издирване. Повдигнато му е обвинение задочно.

Той е сочен за крупен контрабандист, за когото няма информация досега да е бил арестуван, обвиняван или съден. Има мнения и публикации, че той е станал по-голям в бранша от разстреляните през годините Константин Димитров-Самоковеца и Иван Тоторов-Докторо. Роден е в Димитровград, бивш митничар и за него се знае, че от години живее в съседна Гърция.

На въпрос дали познава Паскал, преди два дни директорката на митниците отговори отрицателно. "Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава", коментира шефката на митниците тогава.

Още по темата