Медия без
политическа реклама

Непоказвани кадри разкриват минутите след трагедията на бул. "Черни връх"

На тях се вижда как жена поставя стълба на кооперацията на подсъдимия Георги Семерджиев

14 Март 2023
Кадър Би Ти Ви

Неизлъчвани досега кадри разкриват минутите след катастрофата на булевард „Черни връх“, за която е подсъдим Георги Семерджиев. При инцидента загинаха две млади жени. 

Според разследващите на записите от охранителни камери е полицайката Симона Радева, твърди  bTV.

Кадрите са от охранителна камера на улица в София, където се развива действието.  От записите се вижда, че млада жена носи стълба. Разследващите твърдят, че жената е полицайката Симона Радева, а Семерджиев се е качил по нея и се е прибрал в дома си, добавя телевизията.

Две момичета са се возили в автомобила на Георги Семерджиев при фаталния удар на бул. Черни връх" в София, при който загинаха две млади жени.  Това заяви пред съда един от свидетелите на катастрофата.

В 23:50 ч. жената се връща и прибира стълбата. Радева признава пред съда, че е помогнала на Семерджиев.

Според разследващите на кадрите от охранителната камера е именно полицайката Радева. По време на разпита си пред съда тя признава, че познава обвиняемия Семерджиев и след катастрофата му е занесла стълба с личния си автомобил.

В показанията си като свидетел по делото тя допълва, че не е била сама.

Приятелят на бившата полицайка Симона Радева, който е работил в 4-о Районно управление в София и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. Черни връх", при която бяха убити две млади жени, днес даде обяснения в съда.

Снимките на жената със стълбата са в кориците по делото срещу Георги Семерджиев. Адвокатът на подсъдимия Мирослав Христов не ги вижда за първи път. Той уточни, че Радева е занесла стълбата от приятелски интерес, за да му помогне.

На снимките вече е направена експертиза, за да се установи коя е дамата със стълбата.

„Отговорът на експертите е, че не е ясно. Не може да бъде идентифициран субектът в тези снимки“, допълни Мирослав Христов, адвокат на Георги Семерджиев.

Бившата полицайка Симона Радева се е возила в автомобила на обвиняемия Георги Семерджиев само часове преди тежката катастрофа на бул. Черни връх" в София, при която загинаха две жени през лятото на 2022 г.

Има образувано досъдебно производство за това дали длъжностни лица са помогнали на Семерджиев да се укрие в нощта на трагедията.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата