Quantcast
Намерено е издирваното 2-годишно момченце от Якоруда | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Намерено е издирваното 2-годишно момченце от Якоруда

Малкият Мехмед е открит жив и здрав в село, намиращо се на 14 км от града
Обновена
3 254
 БГНЕС

Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна от дома си в Якоруда, предава БНР. След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 70 служители на полицията, жандармерията, специални екипи със следови кучета и планински спасители, детето е намерено невредимо в село Бунцево, което се намира в планината на 14 километра от общинския център.  Към момента полицията не съобщава подробности как момчето, което е на 2 годинки и седем месеца се е оказало там. Появи се информация, че то е намерено в село, в което живее семейство, близко на родителите му. Хората обаче били разпитвани сутринта и тогава детето е било в неизвестност. Продължава да се изяснява как детето се е оказало на толкова отдалечено от дома му място.

Цяла нощ полицаи претърсваха района, а днес рано сутринта разшириха периметъра, след като малкия Мехмед изчезна от дома си. Сутринта МВР официално обяви: "Издирва се Мехмед Юркин на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда. Детето е високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав и розови панталонки. Обуто е с чехли. Последно е било забелязано около 16:00 часа на 23.09.2020 г. в двора на дома си в гр. Якоруда. След подаването на сигнала, около 18:00 часа на тел. 112, са предприети незабавни издирвателни мероприятия от полицейски служители, служители на РСПБЗН-Разлог, Планинска спасителна служба и служители на общината. Действията по издирването на детето продължават". МВР пък пусна и снимка на издирваното дете.

Момчето е играело в двора на къщата, в която живее семейството. По информация на родителите до 16 часа е било там. След като не успели да го открият никъде, подали сигнал в полицията. "Последно е било в къщата си в Якоруда. В издирването са включени спасителни служби, пожарна и полиция", казва Йорданка Шаркова, говорител на областната дирекция на МВР-Благоевград пред Националното радио.

Близките му предположиха, че той е бил отвлечен. "За секунди време детето ни изчезна", споделя бабата на изчезналото дете. „Е тука си играеше пред каруцата, и докато влезе бабата дома към къщи, и детето го няма, за пет минути“, обяснява и дядото. Два часа по-късно родителите подават сигнал в полицията

Над 100 полицаи, жандармеристи, доброволци и планински спасители участваха в акцията по издирване. Прокуратурата пък обяви, че е образувала досъдебно производство. В официално съобщение се казва, че то е за изясняване причините за изчезването на малолетния М.Ю. (на 2 години и 8 месеца) от гр. Якоруда, както и дали то не е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

Разследването по случая е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура Разлог. За последен път детето било забелязано около 17 ч. на 23.09.2020 г., в близост до дома му, заедно с по-голямата му сестра, посочва прокуратурата.

Разследващи полицаи и други служители от структурите на ОД на МВР гр. Благоевград извършват активни действия по разследването и по издирването на детето. Наблюдаващият прокурор осъществява процесуалните си функции по ръководство и надзор лично и на място в гр. Якоруда, твърдяха от държавното обвинение.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ХелпКарма отказва помощ за болно дете с абсурдни аргументи

15.01.2021

1862 16
Прокуратурата ще плати 80 000 лв. заради шесторно убийство

05.01.2021

3192 10
Дърво падна върху дете с тротинетка в "Лаута"

10.10.2020

1772 3

Коментари

pehota

Дано се намери милото! 🙏🏻
 

Редакцията, 2.7 години не е 2 години и 7 месеца. 

hamel

Слава Богу!

Но един хубав пердах, ще е от полза! Имам предвид - на родителите

inventus

Семейна работа ще излезе това. Не е било без надзор детето. Бабата и дядото са били в къщата.

hamel

Бабата и дядото, не са родители.

hamel

The same as above

Evasion

Бе важното е, че е намерено живо и здраво.

Лабдев

И аз, и брат ми, и други  деца на 2-5 г., по моите спомени и разкази на близки се губехме из моя град и в София из центъра чак до разни квартали. Щуркаш се до трамвайни релси и по тях - до центъра или ухото и после обратно. И обикновено служебни лица или добри хора се намесваха. И аз съм го правил в ЦУМ и моловете сега. На 2 г. съм се измъкнал по ризка от нас при майка и леля около мене и ме настигат на близо 1 км, въвящ към жилището на леля ми. Почти не помня сега нищо, освен покрива на сградата, банка в центъра на града ни, където обитаваха вуйчо - управител на клона, и  леля и беше интересна, с врата към ламаринения покрив. Брат ми на 3 г. се озовава една есенна привечер на 2 км от нас, намира го милиционер и чувам по уличната фуния "Намерено е детенце с червено палтенце, живее на улица ..." - казал си. На 5 и нещо аз и на 2 и нещо брат ми по слънчев зимен обед се понесохме по галошки и топлинки при майка на "фашистки" курс (антифашистки за учители). Ужас за милиционера  като му казах така. Януари 1948 г. беше. Като нищо Мехмед е тръгнал по черния път и му е било интересно. А какво е било едно денонощие, не мога да предположа. Тази вечер по БНТ майката изглеждаше и говореше малко особено, меко казано. Някои хора имат склонност към неизвестни направления от малки, може да стане планински спасител един ден детето или пътешественик, или водач на мигранти. Жалко, че не може да му се "просвири" очната картина.  Ако има съмнения към горския - полиграф. Хората си знаят работата, вярвам. Много зависи колко е отворено детето, какъв език говори и доколко. И семейството ... И една конспирация: постановка, за да се офуква "властта". Леко обаче на завоите.

Влез или се регистрирай за да коментираш