Медия без
политическа реклама

Набедената за Мата Хари мина през разпит в прокуратурата

Моделът Маги Бадер категорично отрича да познава Борисов, Ангелов, Илчовски

21 Май 2021Обновена
БГНЕС
Маги Бадер

Моделът Магдалена Тепавичарова, известна и като Маги Бадер, която според бизнесмена Светослав Илчовски е Мата Хари в историята на Бойко Борисов и чекмеджетата с кюлчета и евро, дойде на разпит в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. При днешното си влизане в прокуратурата Бадер категорично отрече да познава Борисов, Ангелов и Илчовски.

Тя остана само около петнадесетина минути при разследващите и на излизане каза: "Медийна спекулация, питаха ме основните неща". „Не познавам лично г-н Борисов, нито г-н Ангелов, нито г-н Илчовски. Никога не съм ги виждала. Аз съм си потвърдила думите… Надявам се да си свършат работата и всичко ще бъде ясно“, добави тя. 

Бадер няма представа защо замесват името й. "Нека прокуратурата си свърши работата ... Оттук нататък няма да коментирам. Да се надяваме, че ще изчистим петното върху името ми", каза още Бадер преди да си тръгне. Тя отказа да каже ще съди ли Светослав Илчовски.

С нея прокуратурата продължи поредицата разпити по твърденията на Илчовски, направени в парламентарната комисия за ревизия на управлението на доскорошния министър-председател и в медиите. Показания вече дадоха бизнесмените Иван Ангелов и Светослав Илчовски.

Мегаскандал се разрази в сряда по време на заседанието на временната комисия по ревизията в парламента.

Бадер за втори път отрече да е Мата Хари. "Така! Официално заявявам, че НЕ познавам г-н Борисов и г-н Ангелов. Никога в живота си не съм ги срещала, както и не съм имала допир до тези хора", обяви още на 7 май тя. И добави, че ще съди всеки, който свързва името ѝ с това на Борисов или със собственика на фирма "Градус" – Иван Ангелов. Заканата дойде, след като на 6 май в сайта Agri.bg бе публикувано интервю с Илчковски, в което той твърди, че тя е Мата Хари. Два дни по-късно бизнесменът започна да отрича да е казвал подобно нещо.

 

 

 

 

Разпитът на бизнесмена Светослав Илчовски в прокуратурата днес продължи около 4 часа. На излизане той коментира за чакащите го пред сградата на "Съборна" репортери, че пред разследващите е повторил твърденията си от заседанието на Комисията по ревизията в парламента.

 

Всички споменати от бизнесмена Светослав Илчовски, чийто свидетелства пред комисията по ревизията в 45-ия парламент, взривиха властта, ще бъдат извикани да дадат обяснения.

 

Още по темата