Медия без
политическа реклама

Месец след убийството на Алексей Петров няма заподозрян

Мигрантският натиск е в пъти по-голям в сравнение с миналата година, заяви вътрешният министър

16 Септ. 2023Обновена
Калин Стоянов
Илияна Димитрова
Калин Стоянов

Все още няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, но се надяваме, че скоро ще има резултат, който да покаже кой и по какъв начин е поръчал и извършил това убийство. Това коментира в Елхово пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БТА. 

"Днес, мисля, се навършва точно един месец от убийството на Алексей Петров. Работят много активно много служители. Има много факти и обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверявани", каза още Стоянов.

Вътрешният министър призова зърнопроизводителите да не стигат до пътни блокади по време на протестите, да се спазват правилата и да не се стига до ескалиране на напрежението. "МВР е подготвено и ще бъде изваден необходимият ресурс", каза още Калин Стоянов.

Относно предстоящите на 29 октомври местни избори министър Стоянов заяви, че е пресилено да се говори за масови акции, а МВР ще си върши работата където и както трябва: „Ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство. Всички сигнали, които получим, било то оперативни, било на ниво преписки и досъдебни производства, ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата“.

"Изключително засилен мигрантски натиск се наблюдава в момента на турско – българската граница, заяви вътрешният министър, предаде БНР. Само за последното денонощие са осуетени 980 опита за нелегално влизане в страната. Обсъжда се вариант лагерът за мигранти в Елхово отново да заработи.  "Натискът на границата е в пъти по-голям в сравнение с миналата година", подчерта вътрешният министър.

"Има дни, когато бройката варира между от 1400 до 15000 човека. Вече сме на етап, в който постигаме своите цели, и резултатът, който търсим - в момента имаме много по-голям брой недопуснати нелегално преминаващи мигранти  за сметка на задържанията във вътрешността на страната", уточни Стоянов.

Според министъра граничарите са технически добре оборудвани и въоръжени.  "В началото на следващата година - януари-февруари ще започне доставката на 160 високопроходими автомобили", каза той.

В Елхово вътрешният министър, главният секретар на МВР и директорът на Гранична полиция откриха паметник на загинали граничари при изпълнение на служебния си дълг.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата