Медия без
политическа реклама

Издирван от Франция тунизиец е хванат след гонка в Добрич

Към момента няма данни да е свързан с терористичния акт в Ница

31 Окт. 2020Обновена
БГНЕС архив

Тунизийски гражданин, издирван от френските власти, е заловен в Добрич след като нерегламентирано е влязъл на българска територия от Румъния през ГКПП "Кардам", съобщават от МВР, цитирано от БНР. Срещу него е започнало досъдебно производство от Районната прокуратура в Генерал Тошево с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Тунизийският гражданин е преминал през Граничния пункт Кардам, без да спре за проверка, след което е предизвикал катастрофа при преследване с полицейски автомобили в Добрич, където е бил задържан за срок от 72 часа.  

Тунизиецът преминава през Граничния пункт - Кардам, с автомобил с швейцарска регистрация, не спира за проверка, чупи бариерата и продължава в посока Добрич. Леката кола с чуждестранния гражданин е била засечена от автопатрул на Първо РУ на МВР в Добрич по бул. „Добруджа“ в Добрич. Последвала е кратка гонка.

Тунизиецът е преминал с колата на червен сигнал на кръстовището с бул. „25 септември“, след това се е блъснал в паркиран лек автомобил BMW. От удара колата с чуждестранния гражданин се е отклонила и се е спряла в предпазните парапети на булеварда. Преди това е бил преследван от автопатрул и не е се подчинил на светлинен сигнал за спиране.След инцидента водачът е слязъл от автомобила и е побягнал към пешеходната зона на Добрич. Тунизиецът е бил последван от полицаи, настигнат и задържан.

Досъдебното производство е образувано за две престъпления, заяви районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева. 

Тунизиецът се издирва от властите на Франция за извършването на тежко престъпление. До този момент няма данни за свързаност на тунизийския гражданин с терористичната атака в Ница от последните дни. Там именно тунизициец уби трима човека в църква.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

тунизиец, Добрич, ГКПП

Още по темата