Quantcast
Има само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Има само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

Разпитите на Борисов и Горанов по делото са монолози без въпроси от прокуратурата, твърди адвокат
8 101
 Илияна Кирилова

Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи само на показанията на бившия му съдружник Цветомир Найденов. Това записа Апелативният спецсъд в определението, с което потвърди, че обвинената по делото секретарка на Божков - Йоана Чолакова, излиза от ареста срещу 30 хил. лв. гаранция, съобщи БНР. Определението на апелативния съд е окончателно.

Чолакова е обвиняема по "първата" организирана престъпна група на Васил Божков - за пране на пари, невнесени такси, принуда на държавни служители и т.н. Затова и днес прокуратурата претендираше, че тежестта на обвинението е достатъчен аргумент тя да бъде в ареста, за да не влияе на свидетели и да не извърши нови престъпления. За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг", разказва "Клуб Z".

Адвокатът й Владимир Манолов контрира, че всички твърдения на Найденов са в смисъл "чул съм", "известно ми е, че" - без никой да го пита откъде му е известно, откъде е чул нещата, които твърди.

"Неговите твърдения са непроверени - никой не смее да му зададе контролни въпроси. Подобни са и разпитите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов", каза адвокатът. "Това не са разпити, а монолози, в които те защитават себе си, не изтъкват факти. А прокуратурата не задава уточняващи въпроси, защото се страхува да не се срути конструкцията на обвинението", допълни той.

Апелативният съд прие, че прие, че протестът на държавното обвинение срещу пускането на Чолакова под гаранция е напълно неоснователен и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано предположение, че жената е член на организирана престъпна група на Божков.

 

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Жената и "дясната ръка" на Васил Божков излизат от ареста

23.10.2020

Обновена

3938 35
Съдът отмени запори за 300 млн. лв. на фирма на Божков

16.10.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

11881 32
Спецпрокуратурата се изгубила в апартамента на Кръстника

12.10.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

27899 6

Коментари

Чичо Гошо

Опитах се да си представя, как Бойко отговаря конкретно (и смислено) на зададен въпрос. Не ми се получи. При него вариантите за отговор са два - логорея или цупене.

Недоверчив

Само един свидетел? Не звучи като нерешим ребус за хора с опит😉

Stern

Очевадно е, че Гешев не цели съд и осъждане на Божков, а изваждането му от играта и обиране на каквото може, например някой и друг бизнес, някой и друг ритон.

Дянков, а и други, ги разпитаха по Скайп, но каскета не дава и да се помисли за такива официални разпити на Божков и Цв.Василев, защо ли?

И срещу двамата му стига по 1 кошеревски свидетел, който само каканиже, но не и с доказателства. То и никой не иска доказателства, де.

Как само започва основното обвинение - "за невнесени такси". Такси, които се определят от КФН, по закон, писан от Мента  и получавани всеки месец, а после се утвърждават от финмина. Което се е случвало години наред.

usmivko

И кой е свидетелят и как беше разпределен хазарта от ДС след промените!

https://trud.bg/%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%81-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-efbet/

 

mercury
снимка на mercury

В днешно време мафията, която държи властта и прочиства конкуренция, праща я в емиграция. Едно време взаимно си теглеха куршума.

И това беше по-добрият вариант.

paragraph39

/:/ За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг", разказва "Клуб Z".

.........................................................................................................................

ВЪХ!

Секретарката/ а може и любовница да му е била- в извънработно или и в работно време, дори- тяхна си работа?!/, имала била "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг..."!!!

Мдааа, типичен "кримипортрет" на жена, участник в ОПГ!

Гешев си пада, май, по такива/"кримипортрети", де/?!

СмЕх!

ПФУ!

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Има само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

 

testis unus, testis nullus

 

и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано предположение, че жената е член на организирана престъпна група на Божков.

 

Това не сенуждае от коментар.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

именно това трябва да се промен - личната отговорност на чиновника и/или длъжностното лице

Baskerville
снимка на Baskerville

testis unus, testis nullus

Ташаци! Найденов като ляв тестис на Гешев.

шиши

цеката? бегай, бре.

шиши

Гешев, доказателства са в ПИГ.

#ВкарайтеСиГо

ivanko77

Все по-грубо почва да звучи въпроса за обезщетенията и кой ще ги плаща. 

bay Dragan

Ще плащаме така че може и да даваме балкана.

Абе Гешев къде е ? Скрил се е като пълшок.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш