Медия без
политическа реклама

ГЕРБ се натиска за сглобка с ПП-ДБ и в Пловдив

Борисов директно използва думата "сделка"

17 Окт. 2023
Костадин Димитров в момент на среща със симпатизантка тия дни.
FB/ ГЕРБ - Пловдив
Костадин Димитров в момент на среща със симпатизантка тия дни.

ГЕРБ не е чужда на идеята за сглобка с ПП-ДБ в Пловдив. Това стана ясно от думи на Бойко Борисов тази вечер в града. Той бе там като част от кампанията на кандидат-кмета Костадин Димитров.

Борисов директно се обърна към Кирил Петков и използва думичката "сделка". Той се постара евентуалното сътрудничеството да звучи благозвучно - щяло да бъде около конкретни приоритети за благото на гражданите, като изброи няколко. Но изречени насред предизборната кампания, а и при взаимодействието в парламента и правителството, думите на политически език значат едно - предлага съюз. Сглобката например може да е под формата на мнозинство в общинския съвет, или под други форми (чрез ротацията на държавно ниво видяхме, че възможностите са неизчерпаеми).

Думите на Борисов по темата, оповестени на фейсбук профила му, наред с други пред пловдивските съпартийци, са: "Обръщам се към Кирил Петков, който беше преди няколко дни в Пловдив, и каза, че ако техен кмет спечели изборите тук, ще финансира инфраструктурните проекти. (...) Обещавам и аз, че в бюджета на Пловдив сега ще сложим парите за Околовръстния път и за 2-та стадиона. Да си стиснем ръцете и ако е честен Петков, няма да имаме проблеми. Това сме поели като ангажимент.  (...) Затова съм готов да сключа сделка, защото Пловдив е мой любим град. За съжаление колегите от ДБ потънаха в сянката на ПП, но ако решат могат да се включат".

Мисълта на Борисов личи още по-ясно в репортаж от мястото на сайта "Под тепето": "Готов съм на сделка за Пловдив, какъвто и да е резултатът, но се надявам, че ще е добър. Пловдив е страхотен град, но като ви гледам трафика сега … Трябва да го изведем, че градът ще колабира. Чакате и новина за мост, но тя ще дойде като има пари в бюджета, тъй като сега ги няма. Затова съм готов на сделка за Пловдив с ПП-тата за Околовръстното и стадионите".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата