Quantcast

Медия без
политическа реклама

Експерти от МОСВ влязоха в офисите на НП Рила заради багерите

06 Юли 2020
Фейсбук

Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера започна днес министерството на околната среда и водите (МОСВ). Тя беше разпоредена на Върховната административна прокуратура.

Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк "Рила", след което ще посети и езерата. Проверката по искане на прокуратурата е образувана заради заснетите тежки строителни машини високо в планината. Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото "Бъбрека", са незаконосъобразни.

По този повод Окръжна прокуратура-Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.

"Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в природния парк да се осъществява строителна работа с багери. Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парк "Рила", съобщиха от ВАП.

Още по темата