Quantcast

Медия без
политическа реклама

ДПС засипа ГЕРБ с похвали

Няма да им бъде даден мачът, каза Йордан Цонев за партиите, които не искат правителство с ГЕРБ и ДПС

02 Ноем. 2022
БГНЕС
Йордан Цонев

ГЕРБ са стълб, около който ще се проведе диалог и ще се формира правителство, което е причината да спечелят изборите. Това мнение изрази депутатът от ДПС Йордан Цонев. "Трябва да играят малко по-твърдо ролята на полюс и да поканят с ясна формула партиите. Не, че не го казват, но нашето усещане е, че не го правят като лидер", коментира той пред bTV.

В същото време поиска партията му да не се опакова с други. "Опакохава ни в миналото с БСП, а после с ГЕРБ. ГЕРБ ни обвини, че правим нещо с ПП. Не може да се търси на база измислени факти непрекъснато опаковане на ДПС. Няма логични аргументи", категоричен е Цонев.

Освен това упрекна партиите, които не желаят да разговарят и коалират с ДПС. "Те, които поставят разделитилнените линии, играят за цялата власт", смята депутатът, като уточни, че "няма да им бъде даден мачът". "При всичко или нищо е по-скоро нищо", добави той. Цонев ги предупреди още, че "приключи филмът с непоискана подкрепа" за евроатлантическите партии, само защото следват геополитическата линия на ДПС.

Според него обаче трябва да има редовно правителство почти на всяка цена. Цонев е на мнение, че с гласа си избирателите са казали на политиците, че трябва да седнат и да се разберат. "Решаването на всички проблеми  започва с решаването на политическата криза", отбеляза той. И разказа как по улицата в центъра на София са спирали коли, докато той върви по тротоара, за го молят да се състави кабинет. "Прозорецът е отворен и шофьорът вика: Кабинет искаме, кабинет!", твърди Цонев.

Още по темата