Quantcast
Дончева и Нинова: Бойко, потрес си | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Дончева и Нинова: Бойко, потрес си

20 384
 Илияна Кирилова

"Това е потресаващо, той иска пари от Европа, без да може членоразделно да обясни основите на плана, на мерките" - това заяви пред БНР Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!", след като премиерът в оставка Бойко Борисов размаха на импровизирана пресконференция Плана за възстановяване. 

"Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството на особата, което и Фердинанд не си е позволявал", добави Дончева. Тя допълни, че Борисов не зачита парламента и мисли, че "там работят хора, с които само може да си послужи. Белег за това беше отношението му към предишната председателка Цвета Караянчева".

Дончева не спести критики към ДПС и БСП, с които гласуват заедно в пленарна зала. "ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим". 

По-същото време лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с коментар във фейсбук по повод изявленията Борисов, че и пред "Позитано" 20 викат "оставка". "Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред "Позитано" от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП отвътре, защото само нас не можахте да купите", написа Нинова. "Интересно е, че в изброяването на имена днес пропуснахте най-големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко-продажба на имоти, на горива. ВЕЦ-ове, назначения. Като сте казали А, кажете и Б", допълни Нинова.

Още

Чий е Крим? Не познахте!
На Торбалан не му трябва банка
Антон Кутев и Елена Йончева поискаха незабавната оставка на Нинова

15.11.2021

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

6185