Quantcast
Доган възхвали колективната субектност на промените | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Доган възхвали колективната субектност на промените

Почетният лидер на ДПС излезе с обръщение по случай юбилея на партията
894
Снимка: Фейсбук

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган излезе днес с обръщение към членовете и симпатизантите на партията. Поводът бе 30-годишнината от създаването на политическата организация, която се чества тези дни. Словото му е кратко, в него фигурира и думичката "субектност", която той често ползва. Ето какво заяви Доган:

"Здравейте приятели и съмишленици!
Здравейте Депесари!

- Когато говорим, че ДПС стана на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на „Съпротивителното движение” срещу „Възродителния процес” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия „Движение за права и свободи”.

За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

- първата е организирането на „майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим;

- втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субектност на тези промени, е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз.

Обичам ви!

Винаги Ваш"

Още

ГЕРБ и ДПС да почерпят! За новия служебен кабинет

03.08.2022

Екип на Сега

12759
БСП: Президентът обслужва ГЕРБ и ДПС

01.08.2022

Обновена

4187
Лидерът на ДПС разговарял в Анкара с Ердоган за предсрочните избори

01.08.2022

Обновена

3862