Медия без
политическа реклама

Данъчната ревизия на Пепи Еврото е на финала

28 Яну. 2024
Петров в съда преди малко повече от 13 години като свидетел по делото за корупция "Цонев-Сантиров-Попов".
Архив СЕГА
Петров в съда преди малко повече от 13 години като свидетел по делото за корупция "Цонев-Сантиров-Попов".

НАП е на финала на ревизията срещу издирвания във връзка с делото "Осемте джуджета" бивш следовател и адвокат Петьо Петров, известен с прякора Еврото. Това съобщи Bird.bg във Фейсбук. "Сега" също се запозна с документите от регистрите на НАП. 

От тях се вижда, че на 23 юни м.г. Петров е "поканен" да получи искане за представяне на документи и писмени обяснения по ревизията. На 11 юли той отново е призован от данъчните. И вече през октомври м.г. е финално призован, за да си получи ревизионния доклад, който е предпоследната стъпка преди самия ревизионен акт. По закон, ако в двуседмичен срок от съобщението лицето не се яви пред НАП, документите му се смятат за редовно връчени. Затова и според Bird.bg вече предстои издаването на финалния ревизионен акт. НАП отказва информация по въпроса какво е установил ревизионния доклад.

Ревизията срещу бившата съпруга на Петров - Любена Павлова, обаче вече е приключила и тя е оспорила пред данъчните ревизионния си акт, с който са установени задължения, пише Bird.bg. Следващата стъпка е обжалването му в съда, където вече информацията става публична.

По друг знаков случай - "Барселонагейт", например Георги Йовчев, бащата на манекенката Борислава Йовчева, плати над 267 хил. лв. данъци, установени при проверка на НАП и така казусът приключи, без да стига до съда. 

Георги Йовчев, бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева, е платил 267 171 лв. данък и НАП вече няма претенции към него, като е свалила всички обезпечителни мерки върху негови сметки и имущество.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата