Медия без
политическа реклама

И НАП изпра бащата на Борислава Йовчева от "Барселонагейт"

Георги Йовчев е платил тихомълком данъка върху 1.7 млн. лв. за луксозния бутик

20 Окт. 2023
НАП установи с ревизионен акт недекларирани 1,7 млн. лв. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му.
НАП установи с ревизионен акт недекларирани 1,7 млн. лв. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му.

Георги Йовчев, бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева, е платил 267 171 лв. данък и НАП вече няма претенции към него, като е свалила всички обезпечителни мерки върху негови сметки и имущество.

Това информира разследващият сайт "Бърд" като публикува факсимиле на справка на Агенцията по вписванията, която показва, че през юни са свалени възбраните върху имоти на Георги Йовчев.

Бащата на Борислава Йовчева е платил 267 171 лв. данък, установен от НАП с ревизионен акт за недекларирани 1,7 милиона лева. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му.

"Вместо да се съди с НАП и да рискува преписката с ревизионния му акт да стане публична в съдебна зала, Йовчев тихомълком е платил дължимото. Това разбира се не обяснява откъде той е взел 1,7 милиона лева. Напротив, добавя се въпросът откъде е взел и 267 171 лв.", пише "Бърд".

Все пак продължава преписката срещу Йовчев, както става ясно от прессъобщението на СГП, в което се говори за “пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество”, напомня изданието.

Прeди няколко дни покуратурата прекрати делото "Барселонагейт", водено за организирана престъпна група за пране на пари. Софийска градска прокуратура не намери доказателства за извършено престъплението и по-точно за пране на пари, изразяващо се в закупуването на "къщата в Барселона".

Прокуратурата прекрати делото "Барселонагейт", водено за организирана престъпна група за пране на пари. Това съобщи държавното обвинение днес. По това дело протичаше лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата