Медия без
политическа реклама

Борисов сравни уволненията с избиването на елита през 1944 г.

Според бившия премиер новата власт си отмъщава заради заловените руски шпиони

26 Май 2021Обновена
Даниел Митов
Илияна Кирилова
Даниел Митов

След няколко дни мълчание бившият премиер Бойко Борисов отново се включи във Фейсбук, за да огласи мнението си по различни политически теми. От доста несвързания му монолог се разбра, че отстраняването на кадри на ГЕРБ от ключови постове са му болната тема. "Ние не сме правили назначения. Тези хора са професионалисти. Сега се чудят как да ги изчегъртат, ама те са професионалисти", заяви той за уволненията, които предприема служебното правителство. Целта на чистките била президентът Радев да овладее държавата. Борисов се съгласи, че областни управители и полицейски шефове имат отношение към изборите, затова било разбираемо служебният кабинет да ги маха. "Ама какво отношение към изборите има шефът на митниците, че върнаха този от времето на Орешарски? Те и самият Орешарски върнаха!", коментира Борисов.

"Още чакам да видя автобусите с двойни дъна от Костинброд. Не съм ги видял, едва ли някой ще ги види. Още чакам кетчърите, които още тогава се каза, че не може да записват...." - с такива изречения пък обвърза стари обвинения към партията за изборни манипулации и новите около подслушването.

Поантата бе, че ръководителите на службите били сменяни заради разкриваните руски шпиони у нас. "Оттук-нататък никога няма да се разкрият руски шпиони, нито мрежа! Помнете ми думата! Това е причината да ги махнат", каза Борисов. И сравни днешните събития с 1944 г., когато бил избит елитът на нацията.

 

Награда за вярна служба

 

Даниел Митов ще бъде възнаграден за активната си работа в ГЕРБ и ще води партийната листа в 24 район в столицата на парламентарните избори на 11 юли. Той ще оглави и предизборния щаб в столицата. В национален план за вота ще отговаря Томислав Дончев. Всичко това стана ясно от живо включане на Бойко Борисов във "Фейсбук" днес по обед. Лидерът на ГЕРБ, Дончев, Митов, Георг Георгиев и Деница Сачева бяха заобиколени от млади партийци. Младежите разказаха за себе си, за силата на партията и колко много тя променила България. Бившият премиер ги представи като членове на софийския щаб.

На 4 април водач на листата в 24 район бе Росен Желязков. Митов пък бе втори след Борисов в 25-и. Макар доскоро да не беше член на партията, последните два месеца Митов натрупа доста точки в ГЕРБ - бе кандидат-премиер, превърна се в говорител по актуални теми и т.н.

 

Русия изгони още един български дипломат

 

 

Русия обяви за персона нон грата служител на българското посолство в Москва. Решението е ответна мярка, съобщиха от Министерство на външните работи на Руската Федерация.

На 26 май посланикът на България Атанас Кръстин бе извикан в Министерство на външните работи, където му бе връчена нота за обявяването за персона нон грата на служител на българската мисия. Предприетата стъпка е ответна мярка за взетото и с нищо немотивирано решение на българската държава през април да обяви за персона нон грата дипломат от посолството на Русия в София", се казва в официалното съобщение на руското МВнР.

На 29 април българското МВнР обяви решението си да изгони руския дипломат.Ден по-рано българската прокуратура обяви, че подозира шестима руснаци, че са замесени в причиняването на четири взрива в страната от 2011 до 2020 г., в които е била съхранявана продукция на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС. В складовете във Върбетице също е имало боеприпаси на Гебрев.

 

 

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, May 26, 2021
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ затваря кранчето на лесните пари за безработица

12 Юли 2024

Пламна подлезът на централна метростанция

14 Юли 2024

Лагерите в ДПС се обвиняват в етническа омраза

12 Юли 2024

МВР спира временно всички услуги за лични карти, книжки и паспорти

12 Юли 2024

Хасан Азис е спряган за лидер на ДПС

14 Юли 2024