Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов: Слави, братче, моля те, направи кабинет (видео)

Най-големият страх на лидера на ГЕРБ е да не би служебният кабинет да остане на власт

14 Юли 2021Обновена
Бойко Борисов прояви много лошо чувство за хумор, като подигра политическките си опоненти с колаж върху последната снимка на екипажа на космическата совалка "Колумбия", загинал през 2003 г. при завръщане от космоса.

Най-големият страх на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е да не би служебният кабинет да остане на власт. Това се разбра от комичната пресконференция, изпъстрена с молби, шеги и подигравки в централата на ГЕРБ, която бе бурно аплодирана от бивши министри и неколцина журналисти от приближените му медии.

Борисов бе много възмутен, че протестните партии и БСП отказаха да подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ", и ги обвини, че ще съсипят държавата с трети избори за няколко месеца. Въпреки това се зарече, че ГЕРБ също няма да гласува за кабинета на ИТН. "Слави, братче, моля те, направи кабинет! Умоляяяяяяявам те, Слави! Направи кабинет с 40 министри! Тури един на горите, един на прокурорите, един на пожарникарите... Сложил си на ромите, сложи на арменците... Айде да са 41 министри! Умолявам те, братко! Дай им постове, да има правителство!", иронизира той потенциалните партньори на ИТН, които според него били разочаровани, че не са получили министерски постове. После се обърна в подобен дух и към председателя на "Демократична България" Христо Иванов: Умолявам те, Христо! Умоляяяяяяявам те! Не оставяй народа в ръцете на служебното правителство!"

Борисов обясни, че предпочита ново правителство, а не да остане на власт служебният кабинет с неговата "бойкорашковщина". Би се противопоставил твърдо и на трансформирането на служебното правителство в редовно, както предложи Мая Манолова. Вероятната причина за гнева на Борисов е, че служебният кабинет започна пълна ревизия на управлението на ГЕРБ и извади доста от порочните практики по министерства и държавни фирми. Най-омразният му министър обаче е МВР-шефът Бойко Рашков, когото много иска да види как си изнася багажа от министерството.

След поредица от въпроси за поведението на ГЕРБ в пленарна зала и условията за евентуална подкрепа на кабинета на ИТН, Борисов подхвърли, че може да даде няколко депутата, ако не достигат за одобрението. "Ама да дойдат при мен и да поискат. Ей тия трима астронавти да дойдат и да кажат - не ни стигат 10 депутата, дай ни. И може да им дам", каза той, размахвайки колаж на "Капитал" с Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов като астронавти.

 

Борисов обаче на пропусна да нападне и Слави Трифонов. "До 11 юли чака-рака кючек, след това - рев. То много е лесно да се води шоу, бе. Говориш глупости и всички ти се радват", разсъждава той. Но все пак бил отворен за диалог, защото никъде другаде нямало по три-четири-пет пъти избори за кратко време.

Запитан дали ще се откаже от депутатския си мандат, както е правил и преди, Борисов потвърди, че отново не желае да стане депутат, макар и да е избран: "Както са ме погнали сега с разпити (извикан е утре в следствието - б.р.)... Обичам полицаите и да не им утежнявам работата..." Ако стане депутат, Борисов ще има имунитет и това ще затрудни разследването му. 

Бившият премиер увери също, че не се готви да се кандидатира за президент на България. "Аз съм се науправлявал, личното ми его е задоволено. Няма българин, който да ме стигне в следващите 10-20-30-40 г. като успехи", обясни той. И описа потенциалния кандидат на ГЕРБ - млад, висок, с коса.

"Айде идвайте да ви дам хонорара за ръкоплясканията", приключи пресконференцията Бойко Борисов, обръщайки се към съпартийците си, дошли за подкрепа в залата.

Сигурно сте чували този стар виц. Един човечец работел като чистач в зоопарка - поддържал хигиената в клетката на слона. Отишъл на лекар заради страшни болки в гърлото. Лекарят му казал, че трябва да напусне работа, понеже има рядка алергия към слонски изпражнения. Човекът скочил възмутено: - Ама как!? Да напусна шоу-бизнеса?!? Защо ви го разказвам ли? Защото все повече се чувствам като човечеца от зоопарка. Изгледайте този кратък откъс, който направих за вас от днешното представление. Аз отивам да хигиенизирам и ви чакам да помагате после. Че много мирише.

Posted by Radoslav Bimbalov on Wednesday, July 14, 2021

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?