Медия без
политическа реклама

Борисов ще обяви кандидата за кмет на София след ретроградния Меркурий

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди номинацията на Ваня Григорова

15 Септ. 2023Обновена
 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Илияна Димитрова
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

С лаконични коментари лидерите на партии и депутати се опитаха да хвърлят повече светлина върху кандидатите си за местните избори на 29 октомври.

"Да свърши ретроградният Меркурий, тогава ще обявим кандидата за кмет", заяви иронично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди началото на петъчното заседание. Явлението ретрограден Меркурий приключва днес, макар че вождът на герберите добави, че името на техния кандидат за кмет на София ще стане ясно "до дни".

Далеч по-конкретен отговор даде лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя официално потвърди, че Ваня Григорова е кандидатът на социалистите за кмет на столицата. Преди два дни Григорова напусна КТ "Подкрепа", а шефът на синдиката Димитър Манолов заяви, че тя "отива в политиката и няма как да бъде наш служител". Утре пък БСП официално ще сложи край на процеса по утвърждаване на кандидатите за кметове.

Нинова допусна и възможността БСП да подкрепи кандидатите за кметове на ПП-ДБ, ако се стигне до балотаж. И обясни, че и сега двете формации си сътрудничат на някои места в страната, където претендентите са издигнати от инициативни комитети.

Ивайло Мирчев от дясното обединение пък накратко обясни, че скоро ще обявят своите листи. "Не е имало разпределение и целта е била да се вижда кои са най-добрите кандидати за съответните позиции. Всички градове са важни в момента в България, защото водим битка за страната ни", каза той.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също съвсем лаконично заяви, че "от две седмици насам" са готови с листите с имена на кандидати за кметове. И уточни, че са заложили на "работещи хора".

ИТН пък ще обявят кандидатите си до средата на следващата седмица. Това заяви в парламента Ивайло Вълчев. Засега обаче хората на Слави Трифонов се въздържат да кажат точна цифра и къде ще се състезават за кметски постове. Вълчев заяви, че всички имена са определени от базовите организации на ИТН, както и че сред кандидатите им "няма парашутисти". "Няма да се вълнуваме от фазите на Луната и слънчевите бури. Това няма да разбута нашите подредби и планове. Меркурий е в сферата на влияние  на други политически сили, така че ние се изключваме от тази планета”, коментира Вълчев думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

местни избори

Още по темата