Медия без
политическа реклама

Борисов в Перник: Да не се губят води, да стане веднага!

Премиерът разпореди пречиствателната станция в града да се строи като обект от национална сигурност

26 Дек. 2019Обновена

Инспектиране на строителството на тунел "Железница"

Posted by Boyko Borissov on Thursday, December 26, 2019

Премиерът Бойко Борисов посети Перник, за да инспектира как специалистите обследват за загуби на вода в общината. Цялата визита бе излъчвана онлайн в профила му във "Фейсбук".

Борисов отново се качи на джипа си, а с него бяха заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и от министъра на икономиката Емил Караниколов. На място бе и областният управител на Перник Емил Костадинов, според когото проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 г.

По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура. По този начин ще се отчитат оттоците и притоците на язовир "Студена". „Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, посочи той.

"На практика правим нова водопроводна система в движение", заяви премиерът.

"От близките градове ще командироваш екипи на ВиК - бързо да ви кажат какви материали трябват. За да не разкарваме само хората, а да докараме и материали: дали са тръби, дали са и фуги, каквото искат и така нататъка... `Начи, ако требва в пречиствателната станция, за да не се губят тези води, ако щете по национална сигурност поръчка - целата държава вижда и знае за к`во ста`а въпрос, така че да стане веднага. Да може да спестиме тея 400 литра, къдет` минават. Оставаш тука, докът` т`ва не стане и ме държиш в течение", заповяда Борисов на Караниколов. 

Борисов добави, че се очаква да дойде шефът на пожарната, "за да се занимава той с водите, със тея работи, ако тря`а помпи допълнително" и се обърна към работниците: "Айде, разчитам много на вас. Давайте!" 

 

Posted by Boyko Borissov on Thursday, December 26, 2019

Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на мястото, които подпомагат процеса, тъй като ресурсът на местното дружество не достига. Очакват се и експерти от "Софийска вода" също да пристигнат по-късно.

Борисов освен това използва и възможността да инспектира моста на магистрала "Струма" край Дупница, който беше увреден от пожара през лятото, а сега вече е ремонтиран. Зам.-министър Нанков му съобщи, че още през януари ще бъде заведен регресивен съдебен иск срещу фирмата, която бе складирала пламналите отпадъци под моста, за да възстанови сумата по отстраняването на щетите.

Инспекция на моста на АМ Струма край Дупница, който беше увреден от пожара през лятото. Съоръжението вече е изцяло ремонтирано.

Posted by Boyko Borissov on Thursday, December 26, 2019

 

Ключови думи:

Бойко Борисов, Перник

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Прокуратурата: Живко Коцев е анонимен свидетел

10 Апр. 2024

Европрокуратурата се похвали с присъда за бизнесдама заради автосервиз

11 Апр. 2024

Великденските добавки ще са 100 лв., но не за всички

10 Апр. 2024

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев се обяви за жертва

10 Апр. 2024

САЩ изпращат тежка инспекция на база Граф Игнатиево заради F-16

14 Апр. 2024