Quantcast
Борисов: Малко им беше магистрала, сега и локали им правим | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Малко им беше магистрала, сега и локали им правим

20 млн. лв. сме отделили за укрепване на пътя, хвали се премиерът, докато инспектира ремонта на околовръстното шосе на Пловдив
7 351

Напредва работата и по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се осигури безопасен достъп до имотите в близост до трасето, край което непрекъснато се правят нови търговски и индустриални обекти. В платното за Пловдив е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра. На място работят десет 30-тонни верижни багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи.

Posted by Boyko Borissov on Thursday, February 11, 2021

"Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги". С тези думи се обърна към работник премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира ремонтните дейности на Околовръстното шосе на Пловдив. За посещението си той информира чрез фейсбук профила си, на който пусна няколко кратки видео клипа. Заедно с него на кадрите се вижда и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Пътят между Първенец и Лилково е в изключително лошо състояние. В момента той се ремонтира, като ще се положи асфалтова настилка и ще се разшири габаритът. На този път има и свлачище - в близост до разклона за с. Ситово, което ще бъде укрепено", написа премиерът във фейсбук профила си. По думите му ремонтът между Първенец и Лилково ще се извършва на етапи. "Вече се работи по участъка от с. Бойково до с. Брезовица. Той е в тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, с малък габарит и без асфалтова настилка. Липсата на отводняване образува дупки и коловози, предизвиква свличане на части от пътното тяло в дерето на реката", става ясно от поста му.

"Какво правите тук", обърна се той към друг работник. "Укрепваме пътя, беше пропаднал", отговаря човекът. "Укрепихте ли го?", пита пак Борисов. След утвърдителния отговор заключава: "Добре, доста техника има, така че да са спокойни хората и след 4 месеца да има асфалт".

"Навсякъде, където има компроментирани пътища, работят машини и строители", коментира още Борисов. "20 млн. лв. сме отделили за укрепване на пътя и оправяне на компромеНтираните места. Навсякъде, където има компромеНтирани пътища, работят строители и машини. Да не излезе като оправдание, но от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика, големите температурни разлики са пагубни за стари пътища", разясни авторитетно премиерът в третото видео.

"От няколко дни стартирахме и ремонта на Околовръстния път на Пловдив. Индустрията в региона се разви много през последните години и е нужно пътят да бъде разширен и модернизиран. Търговете по обществените поръчки са изцяло електронни. Това е начинът за борба с корупцията. Така осигуряваме пълна прозрачност при изразходването на парите на българските данъкоплатци. Ремонтираме и пътя Девин-Кричим с много техника и работна сила. Укрепваме и подпорната стена в този участък", похвали се още министър-председателят.

Той съобщи и, че напредва работата и по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се осигури безопасен достъп до имотите в близост до трасето, край което непрекъснато се правят нови търговски и индустриални обекти. В платното за Пловдив е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра. На място работят десет 30-тонни верижни багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи.

"Локалите на Асеновград се правят, това сме обещали на хората между Пловдив и Асеновград и го правим. Продължаваме строителството на 4-лентов път от АМ „Тракия“ до пътния възел на Асеновград", обяви още премиерът. По думите му търговете вече са изцяло електронни - по електронен път. "Прекрати се търгът за следващия участък, защото нито една фирма не е подала правилни документи, както е по изискванията. Това е борбата с корупцията, прозрачно - дава се офертата и фирмите трябва да се научат да пишат документите такива, каквито после ще изпълняват. Каквото са дали по електронен път, остава на електронния носител. Пловдивчани трябва да знаят, че им рехабилитирам старото околовръстно и локалите за Асеновград - Пловдив и до Скобелева майка. Пътят Девин - Кричим се ремонтира с много техника и също ще бъде направен", посочи Борисов.

Министър-председателят коментира и темата с миграционната вълна, която не се усещала от гражданите, но работата на българските граничари не е спирала. "Няма нощ, в която между 80 и 200 нелагални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път", изтъкна той. "Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно", добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

 

 

Пътят между Първенец и Лилково е в изключително лошо състояние. В момента той се ремонтира, като ще се положи асфалтова настилка и ще се разшири габаритът. На този път има и свлачище - в близост до разклона за с. Ситово, което ще бъде укрепено.

Posted by Boyko Borissov on Thursday, February 11, 2021

 

 

 

Posted by Boyko Borissov on Thursday, February 11, 2021

 

Още

Съд даде на Германия 23-годишен младеж заради работа в кол център

06.10.2022

5195
Агент на ДАНС е осъден на 1 г. условно за подкуп

05.10.2022

741
Пловдив настръхна срещу "магистрала" в центъра на града

05.10.2022

11097