Quantcast
Борисов: Когато всичко е лъжа, няма кой да ти повярва на истината | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Когато всичко е лъжа, няма кой да ти повярва на истината

Майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа глупост, веднага ме налютява, оправда се премиерът за ругатните към президента
10 406

Противоотровата на лъжите на "триото" е истината. Хората виждат непрекъснато къде съм. Показваме всеки ден какво работим. Показваме на хората какво е направено и какво ще се направи. С това отговаряме на лъжите и фалшивите новини на хора, които навремето ми се молиха да ми правят кампанията. Нека всеки, който иска, да протестира. Но демократично ли е по този начин да се нарушават нечии чужди права? Редно ли е да се обиждат и да се провокират полицаи? Нека има протести, но да не се затварят кръстовища, да не се пречи на нормалния живот на хората. Догодина има избори. Който ги спечели, ще управлява. Това е демокрацията.

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, July 29, 2020

"Когато всичко е лъжа, няма кой да ти повярва на истината". Това каза премиерът Бойко Борисов, който днес за девети път се включи на живо във фейсбук профила си от джипката. Умозаключението му е по повод думите на единия от организаторите на антиправителствения протест Арман Бабикян, който по-рано каза пред БНТ, че днес Борисов ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев в Евксиноград.

 "Току-що разбрах за поредната лъжа на Триото, че съм в Евксиноград заедно с главния прокурор. Нито съм го чувал, нито съм го виждал. Днес има публично събиране на Прокурорската колегия", каза Борисов, след което започна да обяснява, че всъщност се прибира към София и откъде ще мине, защото магистрала "Хемус" още не е готова. "Така че, като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа. Когато всичко е лъжа, накрая няма кой да повярва на истина", заключи премиерът.

Той отбеляза, че от сутринта всеки може да проследи движението му, тъй като правителственият пиар Севделина Арнаудова цял ден излъчва изявите му в социалните мрежи. След това Борисов рязко скочи в друга тема и започна да се хвали и да си приписва успехи.

"Видяхте газопреносната ни система, магистрала "Хемус". От десетилетия чакано - Златни пясъци да има пречиствателна станция. Северното ни Черноморие в момента се пречиства на 100%. Сиреч, само да се радват хората, само за младите хора да могат да ходят на почивка, за бизнеса, да има магистрали, да има евтин газ. С 50% намалих цената на газа!", издекламира Борисов, без да уточни, че намалението в цената на синьото гориво е благодарение на Европейската комисия, а не личен негов успех.

Монологът на премиера продължи с протестите: "Изключително съм разтревожен от това, което МВР ми докладват, защото никой не е срещу протестирането - това са формите на демокрацията, но да се затваря движението и да се възпрепятстват другите хора...". "Нека да си протестират, да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета, щот' забравиха контрабандата с пилешките бутчета, която ние прекършихме. Да, не са доволни олигарсите!", каза още Борисов и призова: "Идете на Бояна, запалете, ако искате, тази къща, но оставете кръстовищата хората да си гледат живота". 

Без никакво уточнение за какво говори, премиерът започна да се оправдава за изговорени обиди. "Ние не се обиждаме от техните обиди, нали? Пък те много обидчиви веднага, а в частен разговор може да си говори всеки каквото иска, но аз не съм си позволил да обидя никой, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа глупост, веднага ме налютява", коментира Борисов вероятно записите с неговия глас, в които се чува да използва ругатни по адрес на държавния глава Румен Радев.

Накрая премиерът отново се ядоса на Арман Бабикян: "Спри да лъжеш, бе, че помня как идваше и се молеше за 3.5 милиона да ми правиш предизборната кампания", каза Борисов и веднага нареди на пиарката си: "Спри го, че ще избухна и ще ги наговоря пак!"

Още

Бабикян и Хаджигенов ще регистрират НПО "Ние идваме"

05.09.2021

3008
Никой все още не поема ангажимент да подкрепи кабинета

03.08.2021

Обновена

19488
АЕЦ „Белене” ще е препъникамък в преговорите за кабинета

27.07.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5455