Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борис Бонев: Може никога да не изберем шеф на СОС

12 Ноем. 2023
Илияна Кирилова
Борис Бонев

Борис Бонев - лидерът на най-голямата група в новия общински съвет в София, тази на ПП-ДБ, не очаква, че утре на тържествената първа сесия ще бъде избран за шеф на столичния общински съвет. Бонев е номинацията на ПП-ДБ. 

"Вероятността да не изберем председател е огромна. 61 са общинските съветници, трябва 31 да изберат председател. Може и догодина да не сме го избрали този председател, може никога и да не го изберем", каза Бонев пред БНР. Той допълни, че неработещ Общински съвет значително ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове.

Засега е ясно, че групата на БСП ще издигне шефа на столичните социалисти Иван Таков. ГЕРБ не е обявявала кандидат за поста. 

В същото време Брис Бонев се разграничи от идеите за изземване на празни жилища и за вдигане на данъците за втори и трети автомобил в семейството. "Нито в нашата обща програма, нито в целите и приоритетите на "Спаси София" не са предвидени подобен тип мерки като настаняване на семейства в частни апартаменти, които са празни и всякакви други подобни неща. Нямам намерения да нося отговорност за организации, които няма как да контролирам", каза Бонев. Той заяви, че "Спаси София" подкрепя само идеята за повишаване на таксата за разрешително за строеж, която не е променяна от 2006 г.

Ключови думи:

Борис Бонев, СОС

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?