Медия без
политическа реклама

Болничен на адвокат отложи делото за ареста на шефката на митниците

11 Апр. 2024
Петя Банкова преди да бъде арестувана
БГНЕС архив
Петя Банкова преди да бъде арестувана

Болничен лист на адвокатката на арестуваната шефка на митниците Петя Банкова стана причина за отлагането на делото за мярката за неотклонение на Банкова. 

Защитникът й Аделина Натина не се яви. Съпругът на Банкова представи болничен лист, издаден на адвокатката, в който пише, че тя страда от вирусна инфекция. Болничният лист бе представен в последния момент и това стана причина за отлагане на делото. Натина беше глобена с 500 лева от съдийския състав.

Делото започна по-късно от обявения час, като съдията попита обвиняемите Петя Банкова и Стефан Димитров, по чиято жалба срещу задържането под стража е делото, дали искат да бъдат снимани. Те отказаха, което беше записано в протокола.

В началото на заседанието защитникът на Димитров - адвокат Ивайло Найденов, поиска отвод на председателя на съдебния състав Галя Георгиева заради нейни думи пред парламентарната комисия за Нотариуса: "Над всичко са МВР и прокуратурата". 

Като обясни, че за него "над всичко  е законът", адвокат Ивайло Найденов каза, че не иска тя да гледа делото, разказва БНР.  Освен това той видя проблем, че още в началото на седмицата в сайтовете, в които първо се появиха снимки на Стефан Димитров и баща му Марин с бившия главен секретар Живко Коцев и бившия вътрешен министър Бойко Рашков с пачки с пари и пудел, е било написано, че именно съдия Георгиева ще гледа мерките. 

В крайна сметка отвод нямаше, но делото така или иначе ще се гледа от дежурния състав в САС следващия вторник.

Адвокат Найденов отрече болничният лист да е бил похват за избор на по-благоприятен съдебен състав и призова да престане политизирането на делото, добавя БНР.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Петя Банкова, митница, съд

Още по темата