Quantcast
Болница разгневи кмета си с призив за дарения от боб и маски | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Болница разгневи кмета си с призив за дарения от боб и маски

Това е позор, лечебното заведение е в добро състояние, твърди човекът на ГЕРБ в Златоград
Обновена
5 201
 Илияна Кирилова

Призив на болницата в Златоград за дарения предизвика вълнения в малката южна община. От няколко дни в социалните мрежи се върти зов за помощ от лечебното заведение, което приема подкрепа под всякаква форма - хранителни продукти като боб, леща, картофи, олио, брашно, медицински консумативи като защитни маски и облекла, а също и пари, за което е обявена банкова сметка.

Вчера например в профила на "Златоград Нюз" се появи съобщение, което започваше така: "Болницата в град Златогад не може да бъде запазена без вашата помощ! Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка се обръщаме към вас с настоящата покана – молба да подпомогнете БОЛНИЦАТА в град ЗЛАТОГРАД, според възможностите си, като направите дарение на следните продукти..."

На практика болницата е в стабилно състояние, призна пред Нова телевизия управителят д-р Людмил Личев, след като любопитни медии започнаха да разпитват за какво са й на лечебницата картофи и боб. Той обаче отправил призива, за да ориентира благодетелите си от какво има нужда здравното заведение. „Хората от района са свикнали и ни даряват много картофи, лук, ред други селскостопански продукти точно по това време, когато се събира продукцията“, обясни той. Продуктите се ползват в кухнята на болницата, където се готви за персонала и за пациентите, а призив за дарения се отправял всяка есен. "Имаме нужда от всичко", посочва д-р Личев.

Кметът Мирослав Янчев (на снимката долу вдясно) обаче видя това като излагация на общината пред останалата част от страната. "Цялата тази история за мен е позорна. От 13 години управлявам общината като представител на изпълнителната власт. Недоумявам, че това нещо може да бъде изписано от общинско учреждение без наше съгласие, естествено и без резолюцията на общински съвет, който е принципал на болницата. Категорично се разминава с действителността. Нашата болница е стабилна. Има текущи задължения, които са около 30 хиляди лева", обяви той пред БНР. Янчев е кмет на ГЕРБ, но се смяташе за човек на Цветан Цветанов, който често навестяваше Златоград, докато беше втори в партията. Като кмет Янчев е представител на местната власт, а не на изпълнителната.

Управителят на болницата признава, че не е питал общината за призива, но смята, че в него няма нищо лошо. Въпреки думите на кмета Янчев, не всичко в лечебното заведение е цветя и рози. То няма инфекциозно отделение, но лекува пациенти с COVID-19, като в момента се грижи за 10 такива пациенти. Заради липсата на инфекционист, здравната каса не плаща напълно клиничната пътека.

По повод липсата на медици кметът отправя на свой ред призив чрез "Хоризонт": "Каня всички млади специалисти, които са готови да работят, общината ще осигури всякакви условия, а нашата болница има нужда от нови лекари с по-различно креативно мислене, дори по отношение на менажирането". Не е ясно дали последното следва да се тълкува като предупреждение към управителя на болницата.

 

Ключови думи:

болница, Златоград, дарения
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Най-старото българско кино "Влайкова" влезе в XXI век

25.09.2020

АНИТА ДИМИТРОВА

1373 4
Здравният министър: Заразените търсят помощ в последния момент

08.09.2020

2118 30
Болница без сестра се готви да лекува COVID-19

30.08.2020

ДИЯН ИВАНОВ

6961 33

Коментари

Светозар

Цвета Караянчева е реагирала веднага, като е дарила на болницата един стар килим, два календара за миналата година и три поцинковани кофи.

Zvon

След призива на болницата в Златоград за дарения се появи и зов от ВМА. Болницата е на бюджетна издръжка от МО. Военните медици са обявила списък с продукти и медикаменти, нужни за изхранване персонала и болните. На първите позиции сред хранителните продукти са: бели и черни трюфели, прошуто котто леончини, студено пушена фиордова сьомга, сопресато пиканте без глутен, салам Копа Нострано, зехтин с бял трюфел, трюфел паста Mazza, сирене горгонзола, шампанско Вьов Клико или  Дом Периньон. Болницата приема и дарения за сестрите от първа линия. Спешно е нужно еротичто антивирусно бельо с марките Kiki de Montparnasse и Agent Provocateur. Ще се приемат също вибратори с изкуствен интелект, камшици от крокодилска кожа и смилянски боб. Обявата на ВМА е озадачила министър Каракачанов. Той твърди, че поисканите храни и медикаменти отдавна са осигурени в достатъчни количества. В своя фейсбук профил Каракачанов споделя:

"Смятам, че поисканата помощ е излагация пред обществеността. От 10 години управлявам бюджета на ВМА. Недоумявам, че това нещо може да бъде изписано от ръководството й то без мое съгласие и резолюцият на МО, принципал на болницата. Обявата категорично се разминава с действителното състояние на лечебното заведение."

мравилников

           

 

            Болница разгневи кмета си ...

                    За ърви път чувам,

                   че освен селата и градовете,

                  сега и болниците  вече

                   си имат кметове !

 

 

 

 

УПСС
снимка на УПСС

бе тук на 1 лъжец му дават трибуна исе кичи: доктор по блабла..

ти са чудиш за   глупости...

Влез или се регистрирай за да коментираш