Quantcast
Бабикян: Протестиращите завиждаме на успехите на Борисов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Бабикян: Протестиращите завиждаме на успехите на Борисов

"Аз ги доведох и им платих. Имам едно чекмедже - от него плащам", призна си политическият анализатор
19 686
 Нова тв: стопкадър

"Повечето от хората, които излязоха по площадите и улиците, излязоха от завист - не могат да преживеят успехите на управлението. Последната 6 км отсечка по морето е повода на бликналата завист. Излязоха и заради еврото, защото искаха да го съсипят още преди да са ни приели в чакалнята. И сега са толкова нещастни". Тази теза изрази в ефира на Нова телевизия политическият анализатор и един от организаторите на протеста срещу правителството Арман Бабикян.

За негов събеседник в студиото беше поканен Александър Владимиров от Института за дясна политика и водещ на предаване в Канал 3, който отхвърли съжденията на Бабикян като ирония. "Ама защо ирония? Това са думи на премиера и внушения от него. Смятате, че премиерът не е прав?", попита Бабикян. "Самият факт, че организаторите на протеста отказват да кажат защо организират протеста показва, че до голяма степен, а и вашите зрители ще си направят преценка, сериозността на това, което се случва", отговори Валдимиров и продължи: "Хубаво е във всяко едно демократично общество да има свободно изразяване на мнение".

Според политическия анализатор времето работи в полза на Борисов. "Захладня и хората ще умрат от страх и ще се приберат. След всички добри стъпки на управлението хората ще се разубедят и ще се скрият обратно в домовете си", аргументира се Бабикян. "Ние сме събрали в по-голямата си част лумпени и тулупи. Ние сме събрали нискокачествена биологична маса, която изразява радостта си, но не трябва да забравяме, че ние сме прости, както каза министър-председателят, той също и затова се разбираме чудесно", продължи Бабикян.

"Вие да, но не трябва да подценявате и обиждате така хората", побърза да отговори Владимиров. "Аз не обиждам, аз цитирам министър-председателя. Втори път усещам, че не сте съгласен с министър-председателя и не се отнасяте сериозно към неговите изказвания", отвърна му Бабикян. Събеседникът му пък го попита за охраната на НСО на съпругата на президента Десислава Радева. "Аз не защитавам г-жа Радева. Аз защитавам г-н Пеевски, г-н Домусчиев, главния прокурор и министър-председателя. Къде до тук ме чухте да защитавам г-жа Радева?", отговори политическият анализатор.

Владимиров също така обвини Бабикян, че е довел агресивни агитки на протеста. "Аз ги доведох и им платих. Имам едно чекмедже, от там плащам", призна си Бабикян. Той потвърди и слуховете, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков плаща на протестиращи: "Това е липса на конкуренция. Мисля, че имаше състезание между беглеца в Белград и този в Дубай и, ако имаше реална пазарна цена, трябваше да се конкурират кой от двамата да плаща".

Помолен от водещата да остави иронията и да отговори сериозно, Бабикян възропта от отношението на медията: "През цялото време цитирам премиера и вие мислите, че това е ирония. Не разбирам защо в Нова телевизия имате такова отношение към министър-председателя - всяка подкрепа за тезите му смятате, че е ирония".

Още

Бабикян и Хаджигенов ще регистрират НПО "Ние идваме"

05.09.2021

3001
Радина Червенова се завръща на екран, но в bTV

27.08.2021

9700
Никой все още не поема ангажимент да подкрепи кабинета

03.08.2021

Обновена

19486