Медия без
политическа реклама

Арман Бабикян: Правим комитети в страната и създаваме широка коалиция

Ако бяхме дали воля на персоналните си виждания, щяхме да изгоним 2/3 от площада, казва още той

22 Ноем. 2020
БГНЕС архив

„Отровното трио“ няма да прави партия, но ще направи сериозен опит да създаде широка коалиция и вече се правят граждански комитети в страната, които да се присъединят към такава коалиция. Това обяви в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР Арман Бабикян,  анализатор, пиар експерт, част от т.нар. „Отровно трио“. 

„Ако прокуратурата беше нахлула по този безцеремонен начин при Борисов и в Народното събрание, както в президентството, нормалната реакция трябваше да е тази, която ние предприехме. Тук не става въпрос за симпатия към някого... Наложи се да бъдем с хора, с които идеологически сме на различни позиции. Дадохме си сметка, че сме там, защото не сме леви или десни, а защото има вертикален натиск върху демокрацията и справедливостта. Ако бяхме дали воля на персоналните си виждания, щяхме да изгоним 2/3 от площада“, коментира още Бабикян. Според него премиерът е опитен в това да разделя хората, „за да може тържествено да мине по магистралата“. 

„Беше глупаво от страна на властта за 20 дни да се пуснат осем различни версии за това какъв вид злина стои зад гърба ни. Бяхме хора на президента Радев, на Васил Божков, на Цветан Василев, на Христо Иванов, на Мая Манолова. Комично е“, обяви още той. 

Арман Бабикян беше категоричен, че „Отровното трио“ няма да прави партия: „Първо, ще направим сериозен опит да създадем широка коалиция. Ние правим граждански комитети в страната, които да се присъединят към такава коалиция. С удоволствие сме склонни да работим с „Демократична България“, с „Изправи се.БГ“, с партията на Слави Трифонов... Да гарантираме цялостната честност на изборите, това е пресилено да се каже, но да се опитаме да намалим изкривяването на изборите, за това имаме ресурс да го направим, ако се съберем повече формации, защото извън ГЕРБ няма политическа сила няма възможност да покрие всички секции в страната“. 

Последвайте ни и в google news бутон