Медия без
политическа реклама

Адвокати пуснаха платформа за гражданските ни права

Новият сайт ще е от полза на юристите и техните клиенти, обясняват разработчиците

10 Апр. 2020
Илияна Кирилова

Гражданите вече ще могат да се информират за техните права и законодателните промени, които ги засягат, в периода на обявеното извънредно положение на интернет адрес remote.law. Новата платформа е насочена предимно към адвокати и техните клиенти, като сайтът дава реална представа за противоепидемичните мерки и актове, с които са наложени, и разяснява влиянието им върху гражданските права. Страницата е разработена от екип на "Адвокати за адвокатите".

Оттам посочват, че новата платформа може да бъде полезна и да облекчи дейността на повече от 13 000 адвокати в България. В секцията "въпроси и отговори" в сайта се дава информация как юристите да поддържат дистанционна връзка с клиентите си, необходимо ли е да затворят канторите си, могат ли да използват държавна подкрепа, ако техен служител е останал без работа, и как да постъпят, ако не могат да платят данъчните си задължения.

"Платформата дава възможност не само за въпроси и отговори по професионални въпроси, но и предвижда периодично провеждане на виртуална кръгла маса", обясняват разработчиците на сайта.

Гражданите пък могат да открият на платформата препратки към актове на Народното събрание, Министерския съвет, МВР, на Висшия съдебен съвет и други институции, които касаят извънредното положение и противоепидимичните мерки.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата