Quantcast
Адвокат Екимджиев призова Гешев да разследва ОПГ начело с Борисов | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Адвокат Екимджиев призова Гешев да разследва ОПГ начело с Борисов

11 586
 БГНЕС

Адвокат Михаил Екимджиев призова днес от ефира на БНР главния прокурор Гешев да разследва организирана престъпна група (ОПГ), ръководена от Бойко Борисов. Тя включва още Сотир Цацаров като главен прокурор, Маргарита Попова като вицепрезидент и Румяна Бъчварова като вътрешен министър. 

Призивът му бе по повод разкритията на "Шпигел" как е действала българската държава през август 2016 г., предавайки на Турция Абдула Бююк  в нарушение на международните конвенции. 

"На 10 август 2016 на многохиляден митинг в Истанбул по случай победата над опита за преврат тогавашният външен министър Мевлют Чавушоглу обявява, че един от враговете на Турция и на Ердоган се укрива в България, но българските власти са обещали той да бъде върнат", припомни  адвокат Михаил Екимджиев.

"Буквално часове, не дни, не седмици, след това изявление, Абдула Буюк е поднесен на турските власти на българската граница от наши високопоставени полицейски служители в нарушение на конституцията, на Конвенцията за правата на човека, на конвенции за осигуряване на политическо убежище", допълни Екимджиев.

"Тогавашният вицепрезидент Маргарита Попова отказва политическо убежище на Абдула Буюк и се извършва така наречената в правото "прикрита екстрадиция", подчерта адвокатът.

"Турция е отказала да продължи валидността на документите му и пребиването на Абдула Буюк в България е било формално нелегално", изтъкна Михаил Екимджиев: "Дори да приемем, че е имало някакви формални основания за експулсирането, то това, което е направено задължително трябва да стане с уведомяването на негов адвокат, в момента, в който е арестуван, с уведомяване на омбудсмана и с уведомяване на неправителствена организация. Това са императивно норми в Закона за екстрадацията. Но тогава си мислех, че решението за предаването на Бююк е спонтанно решение на Бойко Борисов, знаейки неговото минало и как човек се товари в кола и се отвлича. В случая той е имал нужда от хора, които да предадат някаква юридическа привидност за законосъобразност. Как е направено това - след като двукратно български съд отказва Бююк да бъде екстрадиран, в една правова държава тук казусът би приключил. Но не и у нас. Вицепрезидентът Попова отказва политическо убежище на Бююк. И тогава се извършва т.нар. в правото прикрита екстрадиция. Чл.3 от Конвенцията по правата на човека абсолютно забранява експулсирането на човек, ако е застрашен от издевателства. Към онзи момент вече има данни, че политически затворници са били измъчвани от турските власти, въпреки това нашето правителство действа като една почти ОПГ, в която са замесени премиер, очевидно гл. прокурор, вицепрезидент, министър на вътрешните работи и високопоставени служители на МВР. Бююк е натоварен като животно в колата и пренесен в жертва на един азиатски сатрап. Г-н Гешев казваше, че няма да има недосегаеми - ето, г-н Гешев, имате брилянтен повод да разнищите една ОПГ - има предварителен замисъл, има разпределяне на ролите, има йерархия, злепоставя се авторитетът на държавата. Това, което е направено, е на само престъпление по служба, но има и нарушение дори на някои състави по Глава първа за шпионство и предателство, защото високопоставени лица се поставят в услуга на чужда държава", подчерта Екимджиев.

 

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов обеща сътрудничество на САЩ за 5G

19.10.2020

4407 31
Борисов надви протеста и вече са важни изборите напролет

15.10.2020

ДИЯН БОЖИДАРОВ

14297 65
"Репортери без граници" разобличи Борисов

14.10.2020

11642 65

Коментари

'FranceskRivalta'8

Мутрата вярно служи на Султана

 

https://frognews.bg/obshtestvo/underground/shpionski-trilar-upravliavashtite-kriiat-skandal-turski-agenti-ketcher.html
ШПИОНСКИ ТРИЛЪР! Управляващите крият скандал с турски агенти и кетчер

Само във Фрог: Пешо Софиянчето гепило колата на турските шпиони
https://www.frognews.bg/obshtestvo/underground/samo-vav-frog-pesho-sofiiancheto-gepilo-kolata-turskite-shpioni.html

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Каскетът, естествено, няма да разследва, но пък присъдата ще дойде от друго място. Статията на Шпигел не е случайна. Скоро ще се произнесе и Страсбург. Това ще бъде и присъда за мутренското ОПГ.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Ей така се прави 'преразказ по картинка'.

Васик

Маргарита Попова голяма правистка излезе, няма що

Светозар

Адвокат Екимджиев, малко трябва да имате мярка! Г-н Гешев как да разследва себе си сега?!?

Калорифер

 

"Адвокат Екимджиев призова Гешев да разследва ОПГ начело с Борисов"

 

"призова"? 
Не съм специалист в тази материя, но терминът не беше ли "сезира"?
 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

но терминът не беше ли "сезира"?

 

Не.

Калорифер

 

В какви случаи се употребява "сезира'?

 

Forza NATO

Когато подаде официален сигнал до прокуратурата, което не е направено - има само "призив" пред медиите.

 

От тая трънка дори и теоретично заек няма да изскочи и Екимджиев го знае много добре - затова ще си останем само с призив, без да има истинско сезиране.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

В какви случаи се употребява "сезира'?

 

Сезират се структури в йерархична зависимост.

Just Converted

Това само от гледна точка да правото,,гн. Коюмджиев. Но Ардон не трябва да бъде гневен щото ще започне щателно да проверява кой минава през Босфора.А този кей там в Росенец защо го направиха. А и заплати се плащат на НСО гардове да пазят никой да не види стоката.А после откъде пачки с Евро и жълто в чекмеджето му.Не  мислите държавнически гн. Коюмджиев

sega_reader

Не му е сега времето.

Като падне от власт, като се сменят сегашните чиновници в прокуратурата, за съда не знам.

За бардака да споменавам ли и за труженичките.

Няма как мадам сама да си разследва брантиите.

Just Converted

Извинете ме гн. Екимджиев, че сбърках името ви с това на един друг адвокат.Не мога лесно да го забравя,какви пари ми взе,няма да казвам,ама да е жив и здрав,свърши работата както бе обещал

Минувача
снимка на Минувача

Тогавашният вицепрезидент Маргарита Попова отказва политическо убежище на Абдула Буюк и се извършва така наречената в правото "прикрита екстрадиция", подчерта адвокатът.

Останалите за какво  са споменати? Друг факт, освен този?

 

Мис Левски Ве

Останалите са играли белот и са споменати просто така, да ги има в разговора!

Питайте Гугъл, в Пик явно са пропуснали да ви информират!

И понеже съм добричка, ще ви подскажа - пробвайте с ключови думи Шпигел, Борисов, Бююк... Може да добавите и Цацаров и Румяна Бъчварова...

СССР
снимка на СССР

Ай де и тея  мизерници адвокат еди кой си  титла тв а ей  ❗️

 

 

скоро цветарка Пена  вoдопроводчик М,

 за готвачите там  мастър шеф

 

 

за пипирудите

Гейша  Лола..

Митко.Джон/гейШи ма по други/

 

а тропосването на тоя некадърник издава  дефицит на  истории за Интелигентни читатели...🌟

Тоя няма и 1 дело спечелено ако не бутне на съдиите

 

в този занаят е важно кой съдия е твой човек  останалото са само пари...

 

 

Що не мецне за  безплатните американски бази и загубата на суверинитет?ма  ще му спрат зобта от американските ОПГ  наречени НПО

paragraph39

Forza NATO

Когато подаде официален сигнал до прокуратурата, което не е направено - има само "призив" пред медиите.

.........................

От тая трънка дори и теоретично заек няма да изскочи и Екимджиев го знае много добре - затова ще си останем само с призив, без да има истинско сезиране.

.......................................................................................................................

НЕ е точно така!

Според НПК, публикации/информация/ в медиите са законен повод /чл. 208 т.2 НПК/ за започване на Разследване в досъдебно наказателно производство.

Отделно, че Прокурата има право да се САМОсезира- и го е правила много пъти!

И още/за което говори и адв. Екимджиев/: има две Решения на български Съд, според които този турски Гражданин НЕ трябва/противозаконно и противоконвенционно е!/ да бъде, против волята му, предаван на турските власти- а българските власти го предават/ с решения на съответните български длъжностни лица- упоменати са от адв. Екимджиев!/, НЕизпълнявайки решение на българския Съд!

Справка:

НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС

...

 

Чл. 208. Законни поводи за започване на разследване са:

1. ...

2. информация за извършено престъпление, разпространена чрез средствата за масово осведомяване;

 

Влез или се регистрирай за да коментираш