Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов се надява на повече японски туристи

13 Авг. 2019
Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Япония Таро Коно, съобщи правителствената информационна служба. В рамките на разговора им в Министерския съвет премиерът Борисов е отбелязал, че Япония е приоритетен партньор и традиционен приятел на нашата страна.

Борисов е определил като положително активизирането на двустранния политически диалог на високо равнище и е предал поздрави на премиера Шиндзо Абе, който през януари 2018 г. направи първата визита на японски министър-председател в България. 

Премиерът е изразил увереност, че срещите на високо ниво ще дадат допълнителен импулс на икономическите връзки, което от своя страна е предпоставка за увеличаването на обема и обхвата на японските инвестиции, както и на броя на японските туристи в България.

Според Борисов, страната ни се е доказала като стабилен и предсказуем партньор с голям потенциал за сътрудничество. Той акцентирал върху интереса на България да увеличи износа си за Япония, както и да се засилят бизнес контактите в области като информационни и комуникационни технологии и автоматизация, машиностроене, производство на автомобилни части, строителство.

Таро Коно е в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата